Hedvig Lindahl skrev på för Chelsea 2015 och fick vakta målet fram till den här vårsäsongen. Då petades hon och i stället fick den engelska landslagsmålvakten Carly Telford tränarens förtroende. Lagkamraten Magdalena Eriksson berättar att hon är förvånad över att Lindahl fick så lite speltid i slutet.

– Ja, jag tycker fortfarande att Hedvig definitivt är topp tre målvakter i världen. Jag tycker bara att det har varit väldigt tråkigt och olyckligt att det blev som det blev i slutet, men det är ju klubben som väljer vilken målvakt som man ska satsa på, säger Eriksson.

Hur kan man peta en av världens tre bästa målvakter?
– Den åsikten är ganska subjektiv.

Men du tycker att det känns konstigt?
– Jag tycker att Hedvig är en jättebra målvakt, men sedan har vi väldigt bra målvakter i Chelsea och det visar också vilken tuff konkurrens vi har.

Att Hedvig inte fick spela så mycket under våren, har du och Jonna Andersson gjort något för att peppa henne inför VM?
– Hedvig har varit otroligt stark i den situationen. Hon har varit otroligt målmedveten och satsat mot VM och fokuserat på det, vilket jag är jätteimponerad över hur hon har hanterat situationen.

– Så jag har inte riktigt känt att hon har behövt det eftersom hon är en väldigt rutinerad spelare. Men givetvis har vi pratat med henne. När hon väl har fått spela i Chelsea så har vi försökt att peppa henne extra mycket. Men jag är inte orolig för Hedvig för hon är så rutinerad och trygg i sig själv.

https://www.fotbollskanalen.se/sverige/eriksson-forvanad-over-att-chelsea-petade-lindahl-hon-ar-topp-tre-malvakter-i-/