”Toni Rudiger genomgick idag en lyckad operation i menisken vid vänster knä. Han kommer att missa resten av säsongen och måste rehabilitera under sommaren för att vara tillbaka tidigt nästa säsong”.

Så lyder alltså uttalandet från klubbens hemsida. Skadan som Rudiger drog på sig kommer att förhindra honom från att delta i någon mer match för Chelsea denna säsong. Den tyske mittbacken hade som nämnt precis återhämtat sig från en skada som även tvingade honom att kliva av under matchen borta mot Liverpool – vilket sedan gjorde att han missade matcherna mot Slavia Prag och Burnley.

Rudiger missar nu de två kvarvarande matcherna i Premier League hemma mot Watford, respektive borta mot Leicester. Han missar även Europa League och att spela i sitt hemland mot Eintracht Frankfurt.  

Rudiger har varit en frekvent pjäs i Sarris mittlås, där han startat 33 av 36 ligamatcher och 44 matcher totalt. Men tyskens frånvaro har skapat utrymme för Andreas Christensen, som även han har gott om erfarenhet av att spela mot lag från Bundesliga. Den unge dansken spenderade två säsonger på lån hos Borussia Mönchengladbach mellan 2015 – 2017.

Maurizio Sarri kommer under dagen säkerligen tillfrågas hur han känner kring att tappa Rudiger för återstoden av säsongen, och avslutningsvis får förhoppningsvis Toni Rudiger en snabb återhämtning.

https://www.svenskafans.com/england/lyckad-operation-for-rudiger-602208.aspx