Arsenal inledde finalen bäst men hade stora svårigheter att komma fram till några egentliga farligheter. Till den andra halvleken, vid ställningen 0-0, kom Chelsea ut som ett nytt lag.

Och som så ofta förr var det Eden Hazards briljans som fällde avgörandet.

Han serverade först Pedro till 2-0 och stod sedan för både 3-0 och det ack så viktiga 4-1-målet i den 72:a minuten.

Men efter sju år i London talar det mesta för att belgaren lämnar för spel i Real Madrid till nästa säsong.

– Vi kommer att bestämma oss om några dagar och det enda målet fram tills nu har varit att vinna finalen. Jag har redan fattat mitt beslut och nu väntar jag på besked från båda klubbarna. Jag tror att det var hejdå, men du vet aldrig. Min dröm var att spela i Premier League och det har jag gjort för en av de största klubbarna så nu kanske det är dags för nya utmaningar, sa han enligt BBC.

Efter matchen hyllades Hazard av flera forna Chelsea-spelare, bland dem Pat Nevin som spelade i Chelsea 1983-1988.

– Eden Hazard är den skickligaste spelaren som någonsin spelat för Chelsea, och det säger en hel del. Kolla bara på spelarna som Chelsea har haft. Han är otrolig, säger Nevin till BBC.

– Frank Lampard hade något annat men om vi pratar om ren teknik och skicklighet så blir det Hazard. Han är världsklass och det visade han återigen i kväll.

https://www.fotbollskanalen.se/europa-league/forne-chelsea-spelaren-hazard-ar-den-skickligaste-spelaren-i-klubbens-historia/