Londonrivalerna Chelsea och Arsenal gjorde upp om Europa League-titeln i Baku.

Det slutade med en övertygande 4-1-seger för Chelsea, som därmed gick genom hela turneringen utan att förlora en enda match. Något som inte hade hänt på 17 år. 

Och på lördag ska ett tredje London-lag spela en europeisk cupfinal då Tottenham Hotspur möter ligarivalen Liverpool i Champions League-finalen på Wanda Metropolitano-stadion i Madrid.

Den svenske hockeyprofilen Peter Forsberg, 45, är ett inbitet fan av Tottenham och kommer följa den historiska finalen på plats i Spanien. Efter Chelseas Europa League-seger kan ”Foppa” inte hålla sig från att håna Spurs-rivalen.

På Instagram har Forsberg lagt ut en bild på sig själv då han kör en champagnebil av märket Moët Chandon.

Peter Forsbergs hån mot Chelsea

Bildtexten?

”Grattis Chelsea till finalsegern i ’bäst av resten’. Snart är jag på väg till Madrid i ett fantastiskt fordon (ja, det är jag bakom ratten) för att se Tottenham spela den största klubblagsmatchen i världen”.

https://twitter.com/EurosportSE/status/1133843288497283074?s=20

Peter Forsberg har följt Tottenham i många år och jublade högt när klubben vände och vann semifinalen mot Ajax.

– Ja, det här är stort. Man är ju inte direkt bortskämd med att Spurs spelar finaler om stora mästerskap. Men idrott är härligt, det kan svänga så snabbt. Precis som det gjort i viktiga NHL-matcher i vinter, så kan greppet över en match svänga snabbt när laget i ledning börjar backa hem, sa han till SportExpressen efter den galna rysaren.

Den svenske hockeyikonen hade ett telefonmöte inbokat sent på kvällen, men var tvungen att ställa in.

– Vem kan prata efter en sådan här match? Det hade inte gått, jag var så uppskruvad, sa han.

https://www.instagram.com/p/ByD5LKPIyyW/

https://www.expressen.se/sport/fotboll/hanas-av-foppa--direkt-efter-segern/