Eintracht Frankfurt - Chelsea 1-1 (1-1)


Commerzbank Arena kokade när Eintracht Frankfurt och Chelsea spelade oavgjort i det första semifinalmötet. Hemmalaget ägde första tredjedelen av matchen innan Chelsea kom igång och tog över. Luka Jovic gav hemmalaget ledningen innan Pedro satte kvitteringen som ger ett högintressant utgångsläge inför returen på Stamford Bridge nästa vecka.

Semifinal i Europa League i Frankfurt. Chelsea mot Eintracht Frankfurt. Inramningen på Waldstadion var mäktig och läktarna var klädda i svart och vitt.
 
När kameran svepte förbi de gulklädda Chelsea-spelarna som stod uppradade inför matchen såg flera nära på skärrade ut och såg ut att titta nervöst mot läktarna. En annan läktarkultur än Englands, helt klart.
 
Ingen Hazard
Startelvorna presenterades timmen före avspark och Maurizio Sarri bjöd på en ögonbrynshöjare då Eden Hazard lämnats utanför startelvan. En underskattning av motståndet eller en önskan att ha ett ess i rockärmen?
 
Frånsett att Hazard startade på bänken var det en väntad startelva som Sarri valde. Kepa Arrizabalaga vaktade i vanlig ordning målet och skadeläget i försvaret innebar att David Luiz och Andreas Christensen blev ett givet mittbackspar flankerad av lagkapten Cesar Azpilicueta till höger och Emerson till vänster.
 
Av de fem mittfältarna som roterar på tre platser föll valet idag på Jorginho, Ruben Loftus-Cheek och N’Golo Kanté. Mateo Kovacic och Ross Barkley därmed på bänken och redo för inhopp. Med Hazard på samma bänk och Callum Hudson-Odoi skadad startade Willian och Pedro vid sidan av Olivier Giroud.
 
Hemmalaget startade bland annat med en serbisk offensiv trio bestående av Filip Kostic, Mijat Gacinovic och Luka Jovic. Tre spelare Chelsea-försvaret skulle hålla extra koll på.
 
Intensiv inledning
Chelsea var varnade om den serbiska trion och även varnade om den höga press och intensitet som Frankfurt spelar med. Ändå mäktade man inte med att hantera den. Frankfurt pressade Chelsea högt och snabbt och Chelsea fick inte tid eller utrymme för något. Chelsea såg märkbart störda ut och när man inte fick med sig de billiga frisparkarna heller med möjlighet att sänka tempot så blev det än jobbigare.
 
Tjugo minuter in i matchen hade det kunnat bli ännu jobbigare för Chelsea då Christensen satsade i en närkamp men missade bollen och sänkte Sebastian Rode istället. Christensen andades ut när färgen på kortet var gult och Chelsea lyckades avstyra den efterföljande frisparken. Tre minuter senare skulle Chelsea dock misslyckas då Frankfurt fortsatte pressa Chelsea och vinna boll. Ett snabbt anfall via Kosic som slog ett lågt inlägg till Jovic som placerade nicken mot den bortre stolpen och 1-0 till hemmalaget.
 
Chelsea fortsatte agera stressat och de svartklädda hemmaspelarna var till synes överallt. Pedro avlossade ett snabbt skott som smet strax utanför och det var inte mycket mer än så Chelsea lyckades skaka fram i målchansväg.
 
Domaren för kvällen, Carlos del Cerro, fortsatte att tillåta mycket och det syntes en del frustration framförallt från Chelsea. Ändå så lyckades Chelsea mot slutet av halvleken att lyfta sig och skapa lite tryck mot Kevin Trapps mål. Loftus-Cheek gjorde som Pedro och sköt strax utanför i något som tände Chelsea till att avsluta bra. I sista minuten kämpade Christensen och Loftus-Cheek kvar bollen i offensivt straffområde efter en hörna. Loftus-Cheek släppte bollen till Pedro som tog emot och avslutade distinkt innanför stolpen denna gång och plötsligt var det lika, 1-1.
 
Lägre tempo, mer Chelsea
Frankfurt ägde den första halvtimmen av matchen fullständigt innan Chelsea kom in i matchen och växte sig in mer och mer vilket till slut gav en kvittering. Andra halvleken inleddes likt den första avslutades med mer Chelsea.
 
Jorginho och Rode nickade ihop och spelet blev avbrutet några minuter innan båda spelarna var på benen och kunde fortsätta spelet. Den spanske domaren hade kanske rannsakat sig själv en aning i halvtid för i den andra tillät inte alls lika mycket utan frisparkarna kom tätare. En timme in i matchen fick Chelsea en i offensivt läge som David Luiz slog i ribban. Nära ledningsmål för Chelsea som nu kändes klart närmare att göra matchens nästa mål.
 
I den 61:a minuten byttes Willian ut och in kom Hazard. Chelsea fortsatte äga matchen och det var ombytta roller jämfört med stora delar av den första halvleken. Hemmaspelarna såg alltmer tröttkörda ut medan Chelsea malde på.
 
Loftus-Cheek avslutade. Hazard avslutade. David Luiz avslutade. 1-2 hängde kanske inte riktigt i luften, men det kom allt närmare var känslan. Så plötsligt vaknade Frankfurt till igen och en straff var inte långt borta sedan Giroud fått bollen på bröstet/axeln/armen men del Cerro pekade på bröstet och friade.
 
Intensiv avslutning
Avslutningen av matchen blev åter Frankfurts som krämade ur det sista man hade. Ett jätteläge på hörna följdes av ett friläge sedan Jorginho och Kanté tappat boll alldeles utanför eget straffområde. Chelsea fortsatte också försöka skapa och båda lagen såg chansen att nå ett segermål.
 
Stopptiden blev fem minuter och matchen fortsatte vara sevärd in i det sista. Slutresultatet 1-1 var på förhand inte oväntat men matchen svängde ordentligt där Frankfurt inledde klart bäst och då såg det ut att kunna bli en klar hemmaseger. Sedan växte Chelsea in i matchen och fick med sig en kvittering innan halvtid. I den andra var det sedan Chelsea som var klart bättre och en bortaseger hade inte känts orättvis. Ändå speglar det oavgjorda resultatet matchen ganska väl.
 
Inför returen som spelas om en vecka gäller alltså för Frankfurt att göra mål. Innan dess ska de spela en tuff bortamatch i Bundesliga mot Bayer Leverkusen som jagar en Champions League-plats också. För Chelseas del väntar också ligamatch och kamp om en Champions League-plats. Watford hemma på Stamford Bridge är det som står på tur i den näst sista omgången. Högintressant helg för båda lagen alltså och sedan en högintressant retur nästa vecka som förhoppningsvis kan nå liknande höjder som denna match.
 
Matchfakta från chelseafc.com
Chelsea (4-3-3): Arrizabalaga – Azpilicueta (c), Christensen, David Luiz, Emerson – Kante, Jorginho, Loftus-Cheek (Kovacic 83) – Pedro, Giroud, Willian (Hazard 61)
Oanvända avbytare: Caballero, Zappacosta, Alonso, Barkley, Higuain
Mål: Pedro 45
Varningar: Christensen 19

Eintracht Frankfurt (3-4-2-1): Trapp – Abraham (c), Hinteregger, Falette – Da Costa, Hasebe, Fernandes (Pacienca 73), Kostic – Rode, Gacinovic – Jovic
Oanvända avbytare: Ronnow, N’Dicka, De Guzman, Willems, Torro, Chandler
Mål: Jovic 23
Varningar: Hasebe 58, Fernandes 61

Domare: Carlos Del Cerro Grande (Spanien)

0 KOMMENTARER     

753 VISNINGAR


Fler artiklar om
Chelsea

Nya rapporter kring Abramovichs framtid
Chelsea
Turerna kring Roman Abramovichs framtida engagemang i Chelsea har varit ett återkommande inslag i media den här säsongen. Nu ska den ryske ägaren ha kommit fram till ett beslut.
2019-05-03 11:23:08

Jorginho hyllas efter matchen
Chelsea
Europa League semifinalen mellan Chelsea och Eintracht Frankfurt lever i allra högsta grad efter 1-1 i den första matchen. De kungsblå inledde mötet svagt och samstämmiga röster från omklädningsrummet menar att Jorginho spelade en stor roll i Chelseas upphämtning.
2019-05-03 11:01:01

Spelarbetyg: Frankfurt- Chelsea
Chelsea
I en match som under stora delar dominerades av Chelsea och Ruben så fick bortalaget inte med sig ett avgörande mål inför returen på Stamford om en vecka.
2019-05-02 23:16:59

Eintracht Frankfurt – Chelsea 1-1 (1-1)
Chelsea
Commerzbank Arena kokade när Eintracht Frankfurt och Chelsea spelade oavgjort i det första semifinalmötet. Hemmalaget ägde första tredjedelen av matchen innan Chelsea kom igång och tog över. Luka Jovic gav hemmalaget ledningen innan Pedro satte kvitteringen som ger ett högintressant utgångsläge inför returen på Stamford Bridge nästa vecka.
2019-05-02 23:02:00

Hazard lanserar ny hemmatröja
Chelsea
Chelsea lanserade under dagen sin nya hemmatröja som pyrt lite i sociala medier senaste tiden och det blev lite av en vattendelare som är baserad på Stamford Bridge.
2019-05-02 21:41:46

Inför Eintracht Frankfurt – Chelsea
Chelsea
Chelsea har rest till Tyskland för att ställas mot överraskningslaget i årets upplaga av Europa League, Eintracht Frankfurt. Ett möte mellan två lag som båda ligger fyra i sina inhemska serier och slåss för en plats i nästa års Champions League i såväl ligaspelet som i Europa League.
2019-05-01 22:30:18

Hazard, Hazard, Hazard, Hazard…
Chelsea
Han dyker upp överallt den dära belgaren. Nominerad till Player of the Month och Goal of the Month, han leder SkySports Power Ranking och han är framröstad som Chelseas bästa 2018/19 enligt CSS-poddens medlemmar.
2019-05-01 15:15:33

Lyckad operation för Rudiger
Chelsea
Chelsea Football Club gick igår kväll ut med uppgifter kring mittbacken Antonio Rudiger, som blev skadad under matchen mot Man United
2019-05-01 10:01:00

Rüdiger kan missa resten av säsongen
Chelsea
Antonio Rüdiger opereras i detta nu i Rom, med en oro i Chelsealed över att tysken spelat sin sista match för säsongen.
2019-04-30 14:24:15

#16. CSS-Podden: ”Tronskifte?”
Chelsea
Ett nytt fullspäckat avsnitt med Donnie och Matte som gästas av CSS:Redaktionens Fredrik Temmes.
2019-04-29 22:50:00

https://www.svenskafans.com/england/eintracht-frankfurt-chelsea-1-1-1-1-602259.aspx