Chelsea Manning släpptes ut ur häktet förra veckan, efter att ha suttit där i 62 dagar för att ha vägrat vittna inför en federal åtalsjury i utredningen om Wikileaks.

Nu tvingas hon tillbaka igen. Manning har nämligen återigen uttryckt sin vägran att vittna inför en jury, rapporterar ABC News.

– Jag kommer inte att samarbeta med denna eller någon annan jury, sa hon på en presskonferens inför utfrågningen, enligt Hill.

Mannings besked var väntat då hon flaggat för det under veckan som gått. I ett uttalande från Mannings advokat i förra veckan hette det att ”Chelsea kommer fortsatt att vägra att svara på frågor”. Det uttalandet kom strax efter att Manning släppts ur häktet första gången, bara för att på nytt kallas till förhör.

Enligt Manning påminner juryns frågor om dem hon svarat på för flera år sedan om läckande av hemlig information. Hon föreslår att juryn kan leta i handlingar från den tiden om de är intresserade av att få svar på sina frågor.

Manning dömdes till 35 års fängelse för att ha läckt militära dokument till Wikileaks. Hon benådades efter sju år av president Barack Obama.

https://www.dn.se/nyheter/varlden/chelsea-manning-haktas-pa-nytt-vagrar-vittna/