Efter att ha brutit Chelsea mot Fifas regler för att värva minderåriga spelare fick klubben ett stenhårt straff. Under två kommande transferfönster har Chelsea ålagts med värvningsförbud – alltså totalt stopp från att köpa in spelare. 

Chelsea får transferförbud

Nu har Chelseas överklagan slagits ner ännu en gång. Revideringen i Fifas nya beslut är att Chelsea kommer att få tillstånd att registrera inhemska spelare som är under sexton år gamla. 

”Fifas kommitté för överklagan menar att Chelseas brott bestått i att man inte följt reglerna för att värva eller registrera unga utländska spelare på internationell basis. Kommittén känner att ett förbud mot att registrera samtliga minderåriga inte skulle stå i proportion mot det begångna brottet”, skriver Fifa i ett pressmeddelande. 

Kan tappa Hazard

Chelsea har nu möjlighet att överklaga beslutet ytterligare en gång, den här gången med idrottens skiljedomstol CAS som instans. 

Chelsea kan, i samband med att man fråntas möjligheten att ersätta honom, bli av med sin bäste spelare till sommaren. Enligt uppgifter i spansk press är stjärnmittfältaren Eden Hazard överens med Real Madrid om en flytt när säsongen väl är avklarad. 

https://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/chelseas-mardrom-overklagan-avslas/