Den italienska tv-kanalen Sport Mediaset uppger under onsdagen att Chelsea beslutat sig för att flytta på managern Maurizio Sarri (vilket La Gazzetta dello Sport var först med att skriva under onsdagen) – och man ska dessutom ha bestämt sig för vem som ska ta över: klubbikonen Frank Lampard.

Italienaren Sarri har stundtals varit hårt kritiserad under sin första säsong som Chelsea-tränare. Laget försvann tidigt ur titelstriden (slutade trea) – och nu kan alltså även Sarri själv försvinna. Tränaren har kontrakt fram till sommaren 2021 med Chelsea men enligt uppgifter till italienska tv-kanalen Sport Mediaset har klubben redan bestämt sig för att flytta på Sarri – för att ersätta honom med Lampard.

Sarri kom till Chelsea inför den gångna säsongen efter en framgångsrik sejour som manager för Napoli.

Frank Lampard och hans relation till Chelsea behöver ingen närmare beskrivning. Den nuvarande Derby-managern gjorde hela 640 matcher för Chelsea och var bland annat med och vann tre ligatitlar och en Champions League-titel med Chelsea.

Lampards Derby spelar under onsdagskvällen retur mot Leeds i The Championships play off-semifinal mot Leeds. Leeds vann det första mötet. Segraren över två möten spelar en avgörande final mot Aston Villa den 27 maj.

https://www.fotbollskanalen.se/england/bomben-chelsea-uppges-ersatta-sarri-med-lampard/