Arsenal hade en 3-1-seger hemma på Emirates stadium som utgångsläge inför resan till Spanien. Och med 4-2 på Valencias hemmaplan säkrade man en biljett i finalen i Azerbajdzjan 29 maj.

Men Londonklubben är ändå inte helt nöjda med läget, trots att man kan spela sig till en Champions League-plats om man slår Chelsea, som själv tog sig till finalen via en straffrysare mot tyska Eintracht Frankfurt. 

Europa League-finalen väcker ilska

Klubbarna har nämligen bara fått 6 000 matchbiljetter var allokerade åt sina supportrar. Det innebär att bara 12 000 av sätena i Bakus Olympic Stadium, som har plats för nästan 70 000 åskådare, kommer att vigas åt de respektive fansskarorna. Minst 14 500 biljetter ska gå till sponsorer och samarbetspartners till Uefa. 

Arsenal har uttryckt sitt missnöje på sin hemsida. 

”Vi förhandlar med Uefa gällande ytterligare biljetter för våra supportrar, men vi är besvikna över biljettfördelningen, som ger oss extrema svårigheter när vi ska fördela biljetterna bland er, våra lojala supportrar”, skriver klubben.  

”Det är en skandal”

Fler än Arsenal-ledningen har reagerat. The Guardian-skribenten Amy Lawrence beskriver situationen som ”en skandal”. 

Alan Brazil, före detta proffsspelare och numera programledare på radiostationen Talksport, är minst lika upprörd.

– Det är en skam. Vad håller Uefa på med?, säger han. 

https://twitter.com/talkSPORT/status/1126737266166996993

https://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/ilskan-infor-finalen-det-ar-en-skandal/