Betygsskala:
0 lejon – Generalusel
1 lejon – Dålig
2 lejon – Godkänd
3 lejon – Bra
4 lejon – Mycket bra
5 lejon – Mästerlig

Arrizabalaga – 3 Matchens Lejon!
Är riktigt slarvig med sina passningar och uppspel under den första halvleken, och slår bort osedvanligt många bollar. Står för en fantastisk räddning under den andra halvleken, men är fortsatt osäker på höjdbollar. Håller Chelsea kvar i matchen med sin räddning när det såg ut som att en förlust hängde i luften, och får därför Matchens Lejon (men kanske framförallt för att övriga spelare inte kom upp i nivå).

Alonso – 2
Alonso inleder matchen oerhört svagt, och i den första halvleken var det nog få Chelseasupportrar som var nöjda med vänsterbackens insats. Tappar ofta sin anfallare i en-mot-en-situationer, och lyckas inte alls fylla på i offensiven med några lyckade resultat. Men i matchens 86:e minut fullföljer Alonso en löpning djupt i offensivt straffområde och får ostört nicka in matchavgörandet.  

Rüdiger – 2
Kommer upp bra på ett par av Chelseas hörnor, och gör ett godkänt jobb i defensiven. När Luiz är borta är det dock tysken som ofta står för uppspelen från backlinjen, och dessa går sällan till rätt adress i denna match.

Christensen – 2
Lyckas oftast stänga igen och förhindra Slavia Prags spelare från att komma till avslut, men är ibland fortsatt aningen oslipad och valpig i sitt spel (vilket är förståeligt då han har fått sparsamt med speltid under Sarri). Gör en klart godkänd match utan att skina.

Azpilicueta – 2
Som Chelseas kapten försöker han leda och dirigera sitt lag på planen, och är nog den som enskilt springer mest av Chelseas spelare. Stänger igen sin kant totalt, och följer ofta med upp i de få anfall som Chelsea skapar. Men bör nog träna lite inlägg efter ordinarie träningspass.

Kovacic – 1
Nej, om Kovacic vill ta tillbaka sin startplats från Loftus-Cheek så kan det inte se ut såhär. Är totalt osynlig under den första halvleken, och även om han spelar upp sig avsevärt under den andra halvleken så är det långt ifrån den kvalité som Loftus-Cheek har visat senaste tiden. Utbytt för Kante i den 67:e minuten.

Jorginho – 2
Har inte en rolig dag på jobbet, då han är konstant punktmarkerad av Slavia-spelare (ibland två stycken samtidigt), vilket också märks på hela Chelseas spel då man aldrig kommer igång med bollrullandet. Behöver mer rörelse på planen för att fungera, vilket hans kollegor inte alls bidrar med under de första ca 60 minuterna av matchen. Kommer likt resten av laget igång när Hazard kommit in,

Barkley – 2
Kämpar på bra, men är inte riktigt vän med bollen denna kväll. Är en av ytterst få Chelseaspelare som visar lite vilja under den första halvleken, men lyckas trots det inte att uträtta någonting vettigt på planen. Utbytt i den 75:e minuten.

Willian – 2
Har ett riktigt giftigt skott i ribban under den första halvleken, samt några fina sekvenser när han driver upp på sin vänsterkant. Willian har dock svårt med att bli delaktig i det offensiva spelet under stora delar av matchen, och hans rörelse utan boll samt hans inlägg lämnar en hel del att önska. Står för det matchavgörande inlägget som Alonso kan nicka in.

Giroud – 2
Får knappt röra bollen under den första halvleken när Chelseas spel är icke-existerande. Bjuder på någon fin one-touch-pass under den andra halvleken, men spelar långt under sin vanliga nivå. Gör dock egentligen det han ska, och ska inte lastas för mycket i denna match då han fick väldigt lite att arbeta med från sina lagkamrater.

Pedro – 1
Spelar riktigt dåligt under den första halvleken, där han nog gör fler felpass än passar som kommer till rätt adress. Gör det inte mycket bättre i inledningen av den andra halvleken, och får rättmätigt kliva av redan i den 58:e minuten.

Inhoppare:

Hazard – 3
Det var nog tänkt att Eden skulle få vila denna match för att vara 100-procentig mot Liverpool i helgen, men Sarri känner att han behöver ta in den magiske lille belgaren redan i den 58:e minuten. Efter 1 minut på plan ser Chelseas spel redan ljusår bättre ut än innan, och det är tydligt att hela laget ser bekvämare ut med Eden på plan.

Kante – 2
Visar som vanligt upp extremt mycket energi och spring i benen, men Kante är inte riktigt den typen av spelare som förändrar en matchbild när han kommer in från bänken.

Loftus-Cheek – 2
Får endast 15 minuter på planen denna kväll, men visar under den korta perioden att han definitivt borde vara en startspelare framför Barkley och Kovacic så länge han är hel.

https://www.svenskafans.com/england/spelarbetyg-slavia-prag-chelsea-601415.aspx