Englands förbundskapten Phil Neville anser att de engelska storklubbarna, som Manchester City, Manchester United, Arsenal och Chelsea, borde ta efter andra europeiska storklubbar och innan säsongen är slut öppna upp och fylla sina stora arenor med publik när deras damlag spelar.

– Låt oss chocka hela Europa. För jag tycker att vi i England har kommit längre än länder som Spanien och Italien. Så jag tycker att vi har stora klubbar här som måste öppna upp sina stora arenor och fylla med publik. Om Manchester United eller Arsenal vinner ligan, öppna upp arenorna. När Chelsea spelar Champions League, varför inte spela på Stamford Bridge, gör så att det kommer 30 000-40 000, säger Neville, enligt Telegraph.

– Nu är mina spelare på en nivå där de stora klubbarna måste öppna upp arenorna. Det är min känsla efter att ha sett Bilbao, Atletico och Juventus. De har gjort det och nu vill ja se att vi gör det några gånger innan säsongen är slut.

Hedvig Lindahl spelar i Chelsea som om tre veckor spelar semifinal i Chempions League på hemmaplan. Till Fotbollskanalen säger hon att Nevilles förslag är bra och välkomnar förslaget om att hennes klubb borde öppna upp Stamford Bridge.

– Om man följer trenden som har varit den här våren så kan jag förstå att han säger så, och om klubben satsar så… det krävs ju en rejäl insats på marknadsföringen. Om man öppnar arenan och satsar på matcherna, till exempel när vi möter Lyon, så är det jättebra tanke, säger Lindahl.

– Jag förstår att det här är nästa tanke för så har man ju gjort på andra ställen.

Chelseas damer har spelat på Stamford Bridge en gång tidigare, men då blev det inte så lyckats.
– Det var mot Wolfsburg 2016 och då lyckades vi inte så bra utan då kom det 3 000, och då blev det ganska dött. Men det var då och nu är nu, och det känns ju som att det har kommit igång och i rullning rejält. Att bara öppna portarna räcker nog inte utan du måste också har resurser för marknadsföring. Så hakar man på och gör det så why not?

Vad tycker du om att Englands förbundskapten Phil Neville går ut och säger så?
– Han är väl en representant för förbundet på något sätt, så det är väl bra. Så länge det landar som en uppmaning hos klubbarna så är det bra. Det blir spännande att se om klubbarna blir inspirerade och hakar på.

Om det skulle marknadsföras bra, ställer du dig positiv till att ni skulle spela på Stamford Bridge i er Champions League-semifinal?
– Absolut. Jag tror faktiskt att man spelar på de här stora arenorna gör att upplevelsen som publik blir lite bättre. Bara att man har en ordentlig arena gör att det finns en potential att upplevelsen blir ännu bättre. Det blir en annorlunda upplevelse. Det kan också vara häftigt att vara nära fotbollen och de här mindre arenorna, men jag tror att det känns som att blir ännu mer på riktigt om man får tillgång till de stora arenorna. Men vår Champions League match är ju en högprofil-match, så varför inte?

På en fråga om sin syn om fri entré för att fylla de stora arenorna svarar Neville:

– Varför inte? Man United släpper in folk gratis på Leigh (Sports Village, deras hemmaplan), så varför kan man inte ge gratis entré till Old Trafford? Varför kan man inte fylla Stamford Bridge till matchen mot Lyon? Det vore fantastiskt, säger Neville.

– Jag var på Wolfsburgs Champions League-match mot Lyon i förra veckan och Bev (Priestman, assisterande förbundskapten) var på Paris match, det var en otrolig stämning på båda, det är exakt den atmosfären vi behöver. Spelarna behöver få uppleva det.

Mötet mellan Sverige och Tyskland visas på C More Live, på TV12 och på cmore.se med avsparkstid 13.45. på lördag.

https://www.fotbollskanalen.se/sverige/lindahl-vill-att-chelsea-oppnar-och-fyller-stamford-bridge-for-damlaget-en-jat/