Hyllning
Otroligt nog möttes Chelsea och West Ham även 8 april förra säsongen och den matchen hyllades och förelåg i vår käre Ray Wilkins ära som hade lämnat oss fyra dagar tidigare. Vi vill passa på att sända en extra hyllning till Ray för den människan han var och hedra hans minne.

Uppsnack
Jag satt och tänkte på det häftigaste mötet mellan lagen senaste åren och då var det ingen tvekan för mig. 9 april 2006 och 4-1 på The Bridge. Just denna match sticker ut då Chelsea gick mot sitt andra raka ligaguld och hade efter 17 minuter lyckats dra på sig 0-1 och en utvisning (direkt från Chris Foy) på Nuno Maniche. Sedan stegade Drogba in i handlingarna och satte 1-1 innan han frispelade Crespo till 2-1 och Gallas till 4-1. 3-1 då? Gör sig bäst i att ses själv av vår självaste kapten Terry.  Chelsea- Hammers 4-1

Nu till nutid där Chelsea iår är fjärde bäst på hemmaplan där Chelsea faktiskt vunnit 9 av de 11 senaste hemmamatcherna i alla turneringar (en förlust mot United i FA-cupen) medan West Ham inte har presterat strålande på bortaplan då de står placerade på en trettonde plats med 15 poäng på 15 matcher.
Genom alla tider och turneringar har vi stött på varandra 111 tillfällen som renderat i 49 vinster, 22 oavgjorda och hela 40 vinster för Hammers. Mötena senaste åren har inte varit speciellt roliga med en del kryss och gamla klassiska 2-1-segrar. Senast Chelsea slog tillbaka sin Londonkonkurrent var 6 mars 2017 tack vare Hazard och Costa… därefter har tre matcher spelats med två kryss och en förlust där faktiskt ingen vann förra säsongen men Chelsea har inte förlorat hemma mot Hammers i ligan på 12 raka möten!
 

 
CHELSEA FC
Men nu j*vlar skall här vinnas idag och det skulle innebära fem av fem vinster i Londonderbyn på The Bridge denna säsong. Kungsblått kommer efter en direkt turbulent tid till matchen med två raka segrar och en Bruce Buck som betonat att vår ägare är engagerad i klubben, han understryker det faktum att de talas vid i telefon flera gånger dagligen!

Det stora diskussionsämnet i kungsblått senaste tiden har ju varit Hudson-Odoi och mer finns väl inte att addera där som inte har sagts (?) Vår italienare har senaste veckan talat om att Chelseas framtid tillhör Loftus-Cheek (som Sarri numera bedömer som en komplett mittfältare), Hudson-Odoi och Christensen. Några spelare som Chelsea skall satsa på och han insinuerar även på presskonferensen att byten kommer ske då, laget har genomfört 51 matcher denna säsong, och han vill ha 20 spelare aktuella enligt ChelseaFC
Hudson-Odoi som fick mycket beröm senast är Sarri osäker på startplats för.
’Jag vet inte gällande starter då jag måste ta ett beslut vilka som kommer spela mot West Ham och vilka som kommer spela mot Slavia’.

Sarri passade på att tacka fansen för en fantastisk atmosfär senaste matchen och menade: ’Jag vet inte om Chelsea behöver en ny arena, troligen behövs det, men jag gillar Stamford Bridge väldigt mycket och atmosfären är mycket god då supportrarna är nära plan och det trivs jag med’.

Chelseaelvan
Utöver ligan har Chelsea en stor möjlighet till framgång i EL och första kvartsfinalen spelas tre dagar efter detta möte vilket lär påverka Sarris uttagningar och försvårar gissning av elvan. Men enligt Sarri skall alla spelare finnas att tillgå och gissningsvis lär de ’viktigaste’ spelarna spela mot Hammers – även om jag personligen önskar en annan då Giroud bör starta alla matcher nu mot slutet. Sarri uttalar inga skador eller avstängningar. 
(4-3-3) Kepa. Azpilicueta. Rüdiger. David Luiz. Marcos Alonso. Jorginho. Kanté. Loftus-Cheek. Hazard. Higuaín. Willian.

Jorginho måste lyfta sig imorgon och kanske kan ha få in sin första assist för säsongen efter 2752 passningar utan assist. I övrigt toppar han även Chelseas interna kortliga. Bevare mig väl. Passningsligan

WEST HAM UNITED
Grundades 1895 under namnet Thames Ironworks och nu över 120 år senare står Mauricio Pellegrini på sidlinjen och känner ni hur smilbanden vidgar sig? Nej, jag tänkte väl det.
Pellegrini som för några år sedan vann guld med Manchester City har gått en annan väg en den föreningen och har fått mycket fina förutsättningar inför årets säsong – men inte presterat därefter. Laget kom på en trettonde plats förra säsongen och en elfte årets dessförinnan men målsättningen för klubben har varit att nå Europaplats enligt 11v11. 

Hammers kommer från en 0-2 förlust senast mot Everton (som var i underkant) och som även innebar Londonlagets första hemmaförlust på London Stadium 2019. Däremot har laget varit direkt usla på bortaplan under samma period med idel nederlag bortsett från en poäng mot Palace.

West Ham hade en åtta matcher lång period utan vinst i Londonderbyn innan de vände den trenden och har de fem senaste vunnit fyra och kryssat en.
En svaghet i Hammers är fasta situationer då de tillsammans med Cardiff släppt in flest mål på hörnor denna säsong, tio stycken. Laget har varit lite jojo hela säsongen och det symboliseras tydligt senaste sex matcherna där laget vunnit och förlorat varannan match.

Hammerselvan 
Finns det några att se upp med i laget är det ju Felipe Anderson, Chicarito och Arnautovic. Javier Hernandez som Chicarito egentligen heter har faktiskt gjort mål i alla senaste fyra bortamöten han ställts mot Chelsea och killen har i karriären gjort 52 ligamål – alla innanför boxen.
De tre ovan nämnda herrar har tillsammans gjort 22 mål där Felipe har flest med 8! Får även slänga fram en varningens finger för Nobles ’fula (tuffa)’ spel och Antonios huvudspel (om han får lira).

Uppställningen för de violröda är svår att förutse då laget får tillbaka Felipe från skada men även Nasri och Fredericks. Kommer bli tajt på mitten med Anderson då både Obiang och Antonio vill spela. På sjukbänken återfinns (som alltid) Carroll men även Wilshere. Yarmolenko, Reid och Sanchez som alla är långtidsskadade. Otroligt nog har Hammers bara haft fyra spelare tillgängliga under hela året som helt undvikit skador och dessa är Fabianski, Adrian, Issa Diop och Rice.
4-4-2: Fabianski Med nya steg och mot en femtionde seger mot West Ham United!; Zabaleta, Diop, Ogbonna, Cresswell (K); Snodgrass, Rice, Anderson, Lanzini; Arnautovic, Hernandez
Perez och Hernandez gör upp om vem som är på topp. Rice fick Englandsdebutera under året och skall Chelsea trycka på mot något håll blir det mot Pablo Zabaleta har haft svårt för Hazard tidigare.

Domare
… Chris Kavanagh får äran att döma matchen vilket blir hans tredje för Chelsea under säsongen efter Huddersfieldvinsten i premiären och 2-1-vinsten mot Newcastle i januari. Enligt soccerbase.com har Kavanagh dömt 18 PL-ligamatcher denna säsong med en utdelning av 61 gula kort (1 rött) och 4 blåsta straffar.

Eftersnack
– Chelsea har inte förlorat en hemmamatch på en måndag på över 14 år när vi i december 1994 förlorade med 2-3 mot Manchester United
– Chelsea har släppt in minst mål hemma denna säsong med blott 10!
– Chelsea har hållit nollan 7 av de 10 senaste hemmamötena i ligan.
– Deltar Zappacosta blir det hans 50:e framträdande
– Planerar du att tippa är oddsen på Chelsea låga 1,32 och vansinnigt höga 10,20 på Hammers enligt Svenska Spel
– Matchen startar 21.00 och sänds på Viaplay och Viasat Sport Premium
 
Med nya steg och mot en femtionde seger mot West Ham United!

https://www.svenskafans.com/england/infor-chelsea-west-ham-601217.aspx