I kampen om topp fyra har man slitigts mellan hopp och förtvivlan. Vad som varit i våra egna i våra egna händer ena omgången har runnit oss ur dem omgången efter. Chelsea har varit ojämna, men tur då att de andra konkurenterna i kampen om topp fyra också varit det. 

Under påskhelgen har Tottenham förlorat mot Manchester City, Manchester United fått en riktigt käftsmäll av Everton och för att fullborda hattricket så kammade Arsenal noll mot Crystal Palace. Och helt plötsligt känns kampen om de där åtråvärda Champions League-platserna helt öppen igen.

Tabelläget just nu:
1    Liverpool FC    35 – 88
2    Man City          34 – 86
3    Tottenham       34 –  67
4    Arsenal FC      34 – 66
5    Chelsea FC     34 – 66
6    Man Utd          34 – 64

Chelsea
Det kungsblå hemmalaget kommer från en match med två ansikten mot Slavia Prag i Torsdags. Ett något roterat Chelsea dominerade den första halvleken totalt men släppte sedan in två snabba i andra halvlek och tillät Slavia Prag att ta sig in i matchen. Trots den något skakiga andra halvleken tog man en 4-3 seger och tog sig därmed vidare till semifinal i Europa League  där Eintracht Frankfurt väntar.

Senaste ligamatchen slutade med förlust på Anfield mot serieledarna Liverpool och nu är det av största vikt att man återgår till vinnarspåret i matchen mot Burnley. Faktum är att formen inte ser sådär jättetokig ut då man har fem segrar på de sex senaste matcherna där enda plumpen i protokollet alltså kom mot Liverpool. Hemma är man obesgrade i sina sex senaste matcher (fem vinster och en oavgjord). 

På skadefronten är det endast Rüdiger som bekräftats borta med en knäskada, utöver detta finns det några spelare med småskador/känningar.Alonso dras med ett litet problem i låret, Ampadu har ryggsmärtor och Hazard har klagat på en öm fotled. Så gott som alla skall dock vara tillgängliga för spel och Chelsea förväntas ställa upp enligt följande:

Chelsea (4-3-3): Kepa; Emerson, Luiz, Christensen, Azpilicueta; Loftus-Cheek, Jorginho, Kanté; Hazard, Higuain, Willian.

Burnley
Det är ett formstarkt Burnley som anländer till Stamford Bridge med i princip nysäkrat kontrakt. Sean Dyche mannar har dock haft en tuff säsong efter förra säsongens succé där man slutade sjua och slungades ut i Europa. 

Burnley har denna säsong åter funnit sig i verkligheten som bottenlag och såg länge ut att på allvar bli inblandade i nedflyttningsstriden. Den senaste tidens form ändrade dock på det och efter tre raka segrar mot Cardiff, Bournemouth och Wolves befinner sig nu The Clarets  åtta poäng framför Cardiff som har nio poäng kvar att spela om. 

På skadefronten saknas mittfältsdynamon Steven Defour med en krånglande vad, Aaron Lennon sitter på läktaren med en knäskada och Phil Bardsley är tveksam till spel efter en smäll mot benet senast.

Burnley förväntas ställa upp enligt följande:

Burnley (4-4-2): Heaton; Taylor, Mee,Tarkowski, Bardsley; Mcneil, Cork, Westwood, Hendrick; Wood, Barnes.

Matchbild
Chelsea väntas dominera matchbilden och behöver högst troligt gå rent resten av säsongen om man vill spela Champions League nästa säsong. Burnley kommer med god form där Nya Zeeländaren Chris Wood tillsammans med Ashley Barnes visat vägen med viktiga mål framåt. Båda anfallarna har 10 var denna säsong. Frågan är om formen håller i sig för Burnley eller om laget nu slappnar av då de är så gott som säkra.

Övrigt
– Chelsea har bara förlorat en av sina nio Premier League-matcher mot Burnley
– Chelsea har bara förlorat en av sina sista 20 hemmamatcher.
– Jinxvanrning? Chelsea är det enda laget i Premier League som inte fått en man utvisad än.
– Om Hazard gör mål så gör han det för fjärde hemmamatchen i rad. Belgaren har dessutom gjort 16 mål i ligaspelet. Sätter han en balja till så noteras han för personbästa sett till mål i Premier League. 
– Chelseas nästa mål kommer bli lagets 1000:e i Premier League.
– Om Burnley vinner så gör man det för fjärde matchen i rad. En sådan vinstrad har man inte skrapat ihop på över fem år.
– Matchen kommer att dömas av Kevin Friend.

 

https://www.svenskafans.com/england/infor-chelsea-burnley-601827.aspx