FA:s utredning av videoinspelningar och domaren rapport ligger till grund för beslutet om ifall Chelsea, Burnley eller någon del av endera staben ska åtalas för det som skedde vid sidlinjen. Lagdelar vid båda avbytarbänkarna var inblandade i en serie incidenter, och enligt Sky sports ska en incident ha handlat om att Chelseas bänk kritiserats eller hånats för att inte kunna prata engelska. Maurizio Sarri blev alltså strax efteråt uppvisad på läktaren då det hettade till rejält.

Spelare rök ihop på planen, där Chelsea-spelarna blev frustrerade över att Burnley-spelarna ödslade tid och dödade matchen. David Luiz gick som nämnt efteråt ut i media och kritiserade Burnley för att spela ”anti-fotboll”. Maurizio Sarri ville själv inte bemöta media efter matchen utan Gianfranco Zola tog det ansvaret.

Fjärdedomare Roger Easts information kommer att vara viktig för FA angående det som hände mellan Antonio Rudiger och delar av Burnleys stab. Rudiger själv var inte med i startelvan eller på bänken. Enligt Sky sports lade Chelsea in klagomål till Friend efter matchen. Det ska i dagsläget inte finnas planer på att hålla en intern utredning hos Burnley, eftersom att händelserna ska finnas med i domarens rapport.
 
Källa: Skysports

https://www.svenskafans.com/england/braken-mellan-chelsea-burnley-utreds-601915.aspx