Försnack
Chris Kavanagh blåste igång en match där Sarri alltså ’vågade’ ställa upp med ett lag som många önskade men få förväntade sig. Undertecknad önskade Giroud från start men så som den herren presterat i EL, med ledning i skytteligan, gjorde vi (kanske) rätt. Fem segrar av fem möjliga på Stamford i ligan denna säsong är imponerande. 

Hazard har nu gjort 85 mål i Premier League vilket är fler än Cristiano Ronaldo… på lika många säsonger – 7. 
Chelsea (4-3-3): Kepa; Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Emerson; Jorginho, Kanté, Loftus-Cheek; Hazard, Higuaín, Hudson-Odoi
WHU (4-2-3-1): Fabianski; Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Cresswell; Noble, Rice; Arnautovic, Lanzini, Anderson; Hernandez

Domare: Kavanagh gjorde inget större avtryck men borde kanske givit Chelsea en straff första halvlek, i övrigt stabil och under hans styre har Chelsea tre av tre segrar i PL denna säsong.

Hazard bjöd på show
Chelsea dominerade utan större tvekan första kvarten där Hazard så när sprang sig fri, Emerson sköt en meter utanför på frispark och Kanté försökte med en riktig kanon! Men inget som satte Fabianski i Hammersmålet på några större prov, men sedan kom showen… HAZARD 1-0 efter 24 minuter!
Han får bollen i all enkelhet några meter från halvplan av Ruben och sätter fart och med ett fantastisk genombrott med vridningar och vrickningar av 5 försvarare så skjuter han in bollen med vänstern i det högra hörnet. WOW. Angelo Ogbonna försvann upp på läktaren som sista man.

Direkt efter målet gör Higuaín så när 2-0 med ett tungt skott i vänsterstolpen från dålig vinkel och visst skall Eden sedan ha straff när Arnautovic trycker till med en crosschecking när Hazard attackerar framåt efter halvtimmen spelad. Kavanagh som står rätt placerad kastar ut med armarna omedelbart.  
Hudson-Odoi utökar sånär med ett tungt skott från sin kant som räddas undan av Fabianski – som mer eller mindre mest står rätt. Innan halvlekens slut tar Gonzalo ner bollen fint och skjuter på halvvolley i en situation man förväntar sig ett 2-0 men bollen tar på försvarare och studsar ut.
Bra tryck på läktaren då det troligen var Daniel Joannou vi hörde och vi går till halvtidsvila med en 1-0 ledning där Chelsea klart dominerat tillställningen och vi går in i andra halvlek med stor förväntan.

Andra halvlek
Chelsea inledde andra halvlek med en högre puls och laget önskade för andra matchen irad att undvika insläppt mål strax efter halvtid. I övrigt var det mest uppmärksammande att Pellegrini bytt ut Hernandez för Snodgrass – berodde med högsta sannolikhet på mindre skada.
Matchen tog en himla fart efter 53 minuter när West Ham kom fram i sin första heta (enda chans för övrigt) chans och Kepa gör en fin räddning… efter detta läge pendlar spelet framåt åt båda håll där Ruben två gånger om är nära att duplicera ledningen. Hammers via Felipe Anderson sticker upp på ett skott som Kepa räddar i sitt vänstra hörn.
Chelsea skapar tryck för 2-0 men närmast är Cresswell efter en timme när han på bortnick av Rüdiger satsar på ett spektakulärt 1-1 men bollen går metern utanför. Sekvensen efter kan vi se den alltid så läckre Avram Grant på läktaren så smärtan kunde blivit dubbel.
Ruben har stegat upp och innehar mer och mer boll i mitten där Jorginho var imponerande under första halvlek men mer tillbakadragen nu…

West Ham jobbar sig lite in i matchen och tysken därbak blockar ett par lägen och frågan är om detta (emellanåt) Hawaiispel är mest gynnsamt för de violröda.
Efter 70 minuter lämnar Ruben för Barkley – men ja, vilket förvånar mig något. Giroud slängs en stund senare in för Gonzalo och Chelsea tar över matchen mer och mer igen, inte för att Hammers på något vis kopplat något grepp.
Efter 82 minuter räddar Emerson oss lite turligt från (troligtvis) 1-1 från Arnautovics panna. I 84:e minuter får så Hudson-Odoi stående ovationer när han bytts ut till förmån för Pedro.

Chelsea backar inte hem utan ligger på för ett avgörande mål och efter 89 minuter händer det igen… HAAAAZARD 2-0 onside urläckert efter att Ross magnifikt chippat fram bollen till en sopren belgare. 2-0 GAME OVER och tung skalp där Chelsea vinner alla Londonderbyn på hemmaplan denna säsong och går upp som (tillfällig trea).

Analys
Chelsea dominerar utan att ha mycket mer boll – än vi brukar se. Vi står inte för några direkta fallgropar utan gör det i stort sett stabilt hela matchen där Hazard blir avgörande.
Vi fick det laget vi önskade och återigen syns det på plan med en helt annan intensitet, snabbhet och stabilitet, som vi alla efterfrågat. West Ham har en del att jobba på och Pellegrini är en slumrande man. Sarri skall få cred för att han nu varit lyhörd och satsat mer offensivt än vi sett.
Inte är det italienarens fel att Higuaín där framme är vilsen (om det nu är rätt ord) men sålänge målen kommer runtom honom så når inte kritiken riktigt fram.  Utan Kovacic på plan och denna trio är rörelsen och bolltoucharna mycket mer intensiva än Kovacic fram-och-tillbaka spel.

Defensiv: Kepa är bra i mål och visade det vi önskade i andra halvlek. Rüdiger är bäst längst bak idag där Azpi dock får göra ett starkt jobb defensivt när Callum släpps mer fri framåt. Känslan är även att Emerson skall lira framför Alonso, Emerson som även filat till sitt hemåtspel och hamnar mer rätt numera.

Offensiv: Hazard kan påverka all offensiv i världen. I första halvlek är argentinaren mer pigg men fallnar något. Hazard har bra samspel med Hudson-Odoi och Kanté kan operera något bakom trion. Barkley höjer pulsen trots att han inte forcerar boll på samma vis som Ruben när han är i form.
 

Matchfakta (från Chelseafc.com)
Chelsea (4-3-3) Kepa; Azpilicueta (c), Rudiger, David Luiz, Emerson; Kante, Jorginho, Loftus-Cheek (Barkley 70); Hudson-Odoi (Pedro 85), Higuain (Giroud 76), Hazard
Outnyttjade byten Caballero, Christensen, Kovacic, Willian
MålHazard 24, 90
Kort Kepa 84

West Ham (4-2-3-1) Fabianski; Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Cresswell; Rice, Noble (c) (Obiang 70); Arnautovic, Anderson, Lanzini; Chicharito (Snodgrass h-t)
Unused subs Adrian, Diop, Masuaku, Nasri, Perez
Kort Ogbonna 11

Domare Christopher Kavanagh
Publik 40,537


Bollinnehav 54/46
Skott 16-9
Skott på mål 7-2
Hörnor 7-4

Nästa match är redan på torsdag – i Prag. Första kvartsfinalen av Europa League bjuds vi på där tillställningen startar vid 21.00!

https://www.svenskafans.com/england/chelsea-trea-efter-seger-601292.aspx