Chelsea, med svensktrion Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i laget, ställdes i kväll mot Lyon i första semifinalmötet i Champions League. Lindahl blev förpassad till bänken, medan både Eriksson och Andersson spelade från start. 

Då blev det en tuff  kväll för svensklaget. Magdalena Eriksson blev i den 27:e minuten olycklig, då hon styrde in Cascarinos skott i eget mål till 1-0-underläge. Därefter utökade Amandine Henry till 2-0 för Lyon och Chelsea var i brygga. 

Extra tungt för Eriksson som även förra helgen stod för ett självmål på övertid, då Chelsea föll med 1-0 mot Manchester City i semifinalen i FA-cupen. 

Chelsea gavs i slutminuterna av första halvlek chans till reducering från straffpunkten, men Francesca Kirby brände  möjligheten och i stället kunde Erin Cuthbert reducera för laget i den 72:a minuten till 2-1. Mer än så blev det dock inte.

Chelsea föll med 2-1 och tar den 28 april emot Lyon i returen hemma i London. 

https://www.fotbollskanalen.se/champions-league/sjalvmal-av-eriksson-nar-chelsea-foll-i-cl-semifinalen/