Betygsskala:
0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig

Kepa Arrizabalaga – 1,5
Det kanske är hårt att underkänna Kepa i denna match, men när Wolves bara får till ett skott på mål och det går in (i en “en-mot-en-situation”) så finns det inte mycket annat att göra.

Emerson – 2
Gör inga fel, men sticker inte heller ut i någon positiv bemärkelse. Följer ofta med upp i anfallen, men utan att få någonting anmärkningsvärt uträttat. Missar dessutom ett par inlägg.

David Luiz – 1,5
Slår bort ovanligt många bollar idag, och precisionen ville inte infinna sig alls. Klarar inte av att stoppa Wolves kontring som leder till målet, och efter att enkelt ha blivit förbipassad när han försökt bryta tidigt så hinner han inte alls med i tillbakajobbet. Såg trött ut, och kanske behöver lite mer vila.

Rüdiger – 1,5
Precis som sin mittbackskollega så blir även Rüdiger underkänd i dagens match, då man tillsammans inte lyckas stoppa Wolves enda anfall i matchen. Såg dock aningen piggare ut än sin kollega, men utan att lämna något positivt avtryck i matchen.

Azpilicueta – 2
Kämpar mest i backlinjen, och hinner nästan hem efter en rush för att förhindra målet, men bollen styr istället på kaptenen och studsar in i målet. Hjälper till att trycka på offensivt under den andra halvleken, men som de flesta av hans lagkamrater så lyckas inte heller Azpi att skapa några farligheter.

Kovacic – 1
Laguppställningen säger att Kovacic spelade idag, men jag kan inte minnas att jag sett honom. Skämt åsido så var kroaten oerhört anonym i denna match, och blev rättmätigt utbytt tidigt i den andra halvleken.

Jorginho – 2,5
Ser ut att ha tagit till sig av kritiken om att han bara rullar boll i sidled, och slog under dagens match flertalet genomskärare och öppnande passningar. Tyvärr ledde dem idag inte fram till att några farliga lägen skapades, men Jorginhos utveckling ser i alla fall ut att gå framåt.

Kante – 2,5
Stoppade flertalet kontringsmöjligheter som Wolves fick under matchen, men hade mycket svårt att göra något vettigt med bollen när den återvunnits. Är inte rätt spelare mot ett lågt liggande försvar när det kommer till det offensiva spelet – men ovärderlig när det kom till att stoppa de få tillfällen som Wolves fick låna bollen.

Pedro – 2
Efter att ha sett riktigt vass ut mot Dynamo Kiev i veckan så gjorde Pedro idag en väldigt anonym match. Hade det framförallt oerhört svårt i en-mot-en situationer, och kom i stort sett aldrig förbi sin försvarare.

Eden Hazard – 3 Dagens Lejon!
Räddar en poäng i den 92:a minuten med ett fantastiskt distansskott. Innan dess var Hazard den som försökte att skapa något allra mest, men även den magiske belgaren hade stora problem med Wolves djupt liggande försvar, och även om han tog sig förbi en spelare så fanns det alltid två till bakom som fångade upp honom.

Higuain – 2
Det var en väldigt otacksam match för Higuain, då han inte riktigt är den typ av forward som brottas med två mittbackar och vinner nickdueller. Gör det okej utifrån sin förmåga, men detta var nog definitivt en match som Giroud borde fått spela.

Inhoppare:

Loftus-Cheek – 2,5
Lyfter laget när han kom in istället för anonyme Kovacic, men trots att han gör det relativt bra lyckas den gänglige engelsmannen inte riktigt skapa några riktiga farligheter.

Hudson-Odoi – 1
Chelseas gyllene 18-åring har mycket hype att leva upp till, och det är en självklarhet att den unge grabben inte alltid kommer att göra det. Det här var en sådan match, där Hudson-Odoi nog spelade bort fler bollar än han spelade rätt, och kunde inte ta sig förbi sin försvarare på högerkanten.

Willian – 2
Kommer in istället för Jorginho när Chelsea vill pressa på. Missar ett par frisparkar, men spelar i övrigt ganska bra.

https://www.svenskafans.com/england/spelarbetyg-chelsea-wolverhampton-600030.aspx