1. Everton–Liverpool      2

Efter två mållösa matcher stänkte Liverpool in fem fullträffar mot Watford. Dejan Lovren och Joe Gomez är skadade. Roberto Firminos medverkan avgörs sent. Leighton Baines och Phil Jagielka kan spela i Everton. Det är klar fördel Liverpool i derbyt.

2. Fulham–Chelsea      2

Efter förluster efter straffar mot Manchester City petade som väntat managern Sarri målvakten Kapa (vägrade att byta i slutet av Ligacupfinalen) mot Tottenham. Gamle mittfältskrigaren Scott Parker har tagit över som boss i Fulham.  Chelsea tar ny derbyseger?

3. Napoli–Juventus 1    

Napoli har spelat bra de senaste veckorna. Förutom skadade mittbacken Albiol är alla spelare tillgängliga. Juventus har ingen toppform och såg sårbart ut i mötet med Atlético Madrid. Saknar Khedira, Cuadrado och Costa i prestigemötet. Tvåan åker bort.

4. Atalanta–Fiorentina 1    

Onsdagens cupmatch slutade 3–3. Atalanta har den högra kapaciteten och tar hand om alla poängen? 

5. Spal–Sampdoria 1

Spal kvitterade sent mot Sassuolo och varje poäng är viktig i bottenstriden. I stort sett skadefritt i dag. Sampdoria har ingen superform och får klara sig utan viktige mf Ekdal (avstängd). Har frågetecken för Ramirez. Knapp etta?

6. Udinese–Bologna     2

Udinese har en tung säsong och offensiven är uddlös. Försvagat i dag då Fofana är avstängd medan Samir, Behrami, D’alessandro och Barak är skadade. Bologna förbättrat under Mihajlovic. Kan få utdelning i dag. Skräller?

7. Real Betis–Getafe  2

Real Betis blev utslaget av Rennes i Europa League. I torsdags blev det förlust i cupmatchen mot Valencia. Getafe är i riktigt bra form och är med och kämpar om en plats i Champions League kommande säsong. X2?

8. Real Sociedad–Atlético Madrid  2

Real Sociedad har kapacitet att gå i närkamp mot Atlético Madrid i kraft av hemmaplan. Konstruktive Adnan Januzaj kanske spelar. Theo Hernandez och Willian Jose är tillbaka efter avstängningar. A.M. har en del frågetecken.

Systemförslaget

1. Everton–Liverpool      2

2. Fulham–Chelsea      2

3. Napoli–Juventus 1  X   

4. Atalanta–Fiorentina 1  X   

5. Spal–Sampdoria 1  X  2

6. Udinese–Bologna   X  2

7. Real Betis–Getafe   X  2

8. Real Sociedad–Atlético Madrid 1  X  2

https://www.expressen.se/sport/tips-och-odds/topptipset/liverpool-och-chelsea-har-tva-vinstchanser/