Fulham har haft en tung säsong efter återkomsten till Premier League, laget har endast spelat in 17 poäng på 28 omgångar. Trots att man gjorde ett bra transferfönster med idel intressanta och rutinerade spelare inför säsongen, har man inte fått spelet att stämma riktigt. Man befinner sig på en 19e plats i ligan och har släppt in hela 63 mål, vilket är överlägset mest så här långt. 

Fulham har tio poäng upp till Southampton på 17e plats och säker mark – och klubben får troligtvis finna sig i att spela av den här säsongen och förbereda sig för Championship kommande höst. Visserligen är det tio omgångar kvar, men av spelet att döma de senaste matcherna, kan man inte hoppas på annat än ett mirakel för att klara sig kvar i Premier League. 

I torsdags meddelade Fulham dessutom att tränare Ranieri avskedats, droppen som fick bägaren att rinna över för klubbledningen ska ha varit den blytunga förlusten mot Southampton i onsdags. Då förlorade Fulham med 2-0 på St Mary’s, i en match där en vinst hade kunnat ge hopp om att kunna klara sig kvar i Premer League. Ny tillförordnad tränare blir den före detta Fulham-mittfältaren tillika Chelsea-bekante Scott Parker. Men det återstår att se om ett tränarbyte kan ge någon psykologisk effekt för spelarna, när man nu tar emot ett Chelsea som jagar Champions League-placering. 

Fulham har förutom en skadad Alfie Mawson en fullt disponibel trupp. Mawson ska ha börjat löpträna, men är ej spelklar till helgens omgång.

Chelsea, som tillsammans med Brighton har en match mindre spelad än de övriga lagen i Premier League, har mot Fulham ett gyllene läge att haka på i striden om Champions League-placeringarna. Laget imponerade stort hemma mot Tottenham i onsdags, då man besegrade gästerna med 2-0 efter mål av Pedro och ett självmål av Trippier. Eden Hazard blev till mångas förvåning utbytt relativt tidigt i andra halvlek, men såg sliten ut efter en lång match mot Manchester City och kom aldrig riktigt in i matchen mot Spurs. 

Mycket talar för att Hazard får inleda på bänken mot Fulham, då han behövs i kommande matcher och detta är ett bra läge att ge speltid till exempelvis Hudson-Odoi. Chelsea har förutom Cahill och Drinkwater en fullt disponibel trupp.

Senaste fem matcherna mellan klubbarna (samtliga PL)
28/11 – 2012  Chelsea – Fulham 0-0 
17/4 – 2013  Fulham – Chelsea   0-3
21/9 – 2013  Chelsea – Fulham 2-0
1/3 – 2014  Fulham – Chelsea 1-3
2/12 – 2018  Chelsea – Fulham 2-0

Fulham har haft svårt för Chelsea genom åren, av de senaste 18 mötena mellan Londonklubbarna har Chelsea vunnit 11 och 7 slutat oavgjort. Man får gå tillbaka till den 19 mars 2006 för att hitta senaste gången Fulham besegrade de kungsblå, detta var i Preamier League, en match som slutade 1-0. 

Matchen mot Chelsea är sista gången denna säsong som Fulham möter ett lag från London. Detta kanske känns skönt, då dessa matcher varit allt annat än roliga för ”The Cottagers”. Faktum är att Fulham kan bli den första Londonklubben någonsin att förlora tio derbyn på en säsong. 

Domare: Graham Scott
Avspark sön 3/3 kl 15:05, sänds av Viasat

Källa: Chelseafc.com
 

https://www.svenskafans.com/england/infor-fulham-chelsea-599630.aspx