Europa League-matcherna duggar tätt för Chelsea och en vecka efter första mötet med Dynamo Kiev är det dags igen. Det första mötet vanns av Chelsea med klara 3-0 i en match som Chelsea styrde och ställde från första till sista minut. Nu är det dags för returmöte i Kiev och hemmalaget står inför en tuff uppgift i att vända underläget.
 
 
DYNAMO KIEV
Dynamo hade inte särskilt mycket att säga till om i första mötet och föll klart. Förlusten hade kunnat vara ännu större än 0-3 om inte målvakten Denys Boyko storspelat. Väl hemma i Ukraina efter förlusten har laget hunnit med att spela en ligamatch, den näst sista, mot Arsenal Kiev och en klar 4-0 vinst har kanske bättrat på självförtroendet i laget.
 
I första mötet saknade laget sin skyttekung Benjamin Verbic som var avstängd. Slovenen är nu tillbaka och blir en injektion för Dynamo Kiev där mål, flera sådana, är ett måste om inte Europa League-äventyret ska ta slut.
 
Två avbräck för manager Alyaksandr Khatskevich är att mittfältaren Vitaliy Buyalski är avstängd efter att ha varnats i första mötet mot Chelsea samt att nye spanske anfallaren Fran Sol är skadad. Spanjoren som anlände i januari från Willem II där han öste in mål hade kanske behövts i denna match, men unge Nazariy Rusyn kan istället få chansen igen och kanske också få fler bollar i ett sannolikt mer offensivt Dynamo.
 
Möjlig startelva: Denys Boyko – Tomasz Kedziora, Mykyta Burda, Artem Shabanov, Vitaliy Mykolenko – Serhiy Sydorchuk, Volodymyr Shepeliev – Viktor Tsygankov, Mykola Shaparenko, Benjamin Verbic – Nazariy Rusyn
 
Hemmaplan till trots är det en mycket tuff uppgift som Dynamo Kiev ställs inför och skulle man lyckas vända detta så är det en stor skräll som kanske skickar Chelsea tillbaka till London utan Maurizio Sarri på planet…
 

CHELSEA FC
En plan som enligt Sarri är ”en katastrof” är ett potentiellt hinder för Chelseas avancemang. Chelsea tränade under onsdagen på Olympiastadion i Kiev och planen var inte enligt den standard Sarru förväntat sig. ”Planen är inte bra. Jag tycker den är farlig. Det kommer vara väldigt svårt att spela bra fotboll här och jag tror att risken för skador ökar, men vi måste acceptera situationen och spela. Det finns inget annat alternativ.”
 
Chelsea spelade liksom Dynamo Kiev match i helgen, men Wolverhampton överraskade på nytt mot Chelsea och det var en sen kvittering från Eden Hazard som åtminstone räddade en poäng. En räddad poäng eller två tappade? Ja, det kan man diskutera kring men det oavgjorda resultatet innebar att Chelsea gick miste om att sätta sig själva i förarsätet i jakten på tredjeplatsen i Premier League.
 
För att säkra avancemanget har Sarri rest till Kiev med en 21 mannatrupp där endast Gonzalo Higuain saknas bland de ordinarie spelarna. Orsaken till anfallarens frånvaro är feber efter matchern mot Wolverhampton och han stannar därför hemma i London för att kurera sig.
 
En av de eviga frågorna denna säsong handlar om vilka unga spelare som kommer ges speltid. Ruben Loftus-Cheek och Callum Hudson-Odoi är de två som är närmast en plats i startelvan men Ethan Ampadu är också på plats i Kiev och suktar efter speltid. Hetast och mest omtalad är dock Hudson-Odoi. ”Hudson-Odoi gör väldigt bra ifrån sig nu och kommer vara med i truppen imorgon, kanske i startelvan men det vet jag inte ännu.”
 
Med ett mycket bra utgångsläge och tätt mellan matcher så kan det åter bli en del rotation i truppen och en möjlig startelva kan se ut som: Kepa Arrizabalaga – Emerson, David Luiz, Andreas Christensen, Davide Zappacosta – Ross Barkley, Mateo Kovacic, N’Golo Kanté – Willian, Olivier Giroud, Pedro
 
 
Förväntad matchbild
”Vårt mål är att vinna matchen.” säger Sarri och Chelsea har alla förutsättningar för att göra just det. Dynamo Kiev visade inte särskilt mycket i första matchen som skulle tyda på att de skulle kunna vända på detta, men naturligtvis är bollen rund och allt kan hända. En dålig plan och ett inte helt taggat Chelsea skulle kunna bli en mardröm, men jag tror att Chelsea kommer ta sig an uppgiften på ett bra sätt med en inställning som leder till minst oavgjort och säkrat avancemang. Förhoppningsvis kommer även Ampadu, Loftus-Cheek och Hudson-Odoi få speltid också och fortsätta imponera.
 
Matchen startar redan 18:55 och sänds på Eurosport 2.
 

https://www.svenskafans.com/england/infor-dynamo-kiev-chelsea-600185.aspx