Infr Chelsea - Wolves


Chelsea jagar sin fjärde raka seger och tre ovärdeliga poäng i Champions League-racet när man tar emot sjundeplacerade Wolves på söndagseftermiddagen. I potten för de blå finns även en chans till revansch för förlusten mot nykomlingarna i december.

Chelsea
 
De senaste månaderna har minst sagt varit en turbulent tid för Chelsea Football Club. Efter stjärnsmällen borta mot Bournemouth (4-0) i slutet av januari, 6-0-kapitulationen mot Manchester City och respasset ur FA-cupen mot Manchester United (0-2) såg läget nattsvart ut för Chelsea och Sarri. Men om vi snabbspolar till nutid är läget ett annat. Efter ett hoppingivande återtåg som resulterat i fyra vinster och en knapp strafförlust blåser det försiktigt positiva vindar i SW6 igen. Det är lustigt hur snabbt det vänder i fotboll.
 
3-0-vinsten hemma mot Malmö i Europa League-returen i all ära, men den riktiga vändpunkten kom otvivelaktigt i ligacupfinalen. Chelsea förlorade visserligen straffläggningen, och efterspelet kom att handla om Kepas vägran att lämna planen. Men det riktigt anmärkningsvärda var att Sarri hade visat en vilja kompromissa med sina taktiska principer, och att laget med en kollektiv kämpaglöd hade stått för en spelmässig uppryckning som hette duga. Finalförlusten följdes upp av två raka derbyvinster – 2-0 mot ett håglöst Tottenham och 2-1 mot ett bottenkämpande Fulham – varefter Dynamo Kiev besegrades i första Europa League-åttondelsfinalen med 3-0 utan större ansträngning i torsdags.
 
Trots det resultatmässiga uppsvinget kvarstår ändå frågan: Är Chelsea tillbaka, på riktigt? Månne kommer vi något närmare svaret när tabellsjuorna Wolverhampton Wanderers står för motståndet på Stamford Bridge.
 
Med blott elva ligamatcher börjar vi närma oss ett avgörande skede, och Chelsea är i högsta grad med i racet om den sista Champions League-platsen. Med sina 56 poäng hittar vi Chelsea på en sjätteplats i tabellen, med en poäng upp till femteplacerade Arsenal och två till pånyttfödda Manchester United, som för närvarande innehar den åtråvärda fjärdeplatsen. Det tåls dock att poängteras att Chelsea ändå har avgörandet i sina egna händer. Detta eftersom man har en match mindre spelad än sina konkurrenter då matchen mot Brighton flyttades på grund av ligacupfinalen.
 
Sarri har inga skadebekymmer att beakta då han tar ut sin elva. Med tanke på kvalitén på motståndet, det tajta tabelläget och det faktum att flera nyckelspelade vilades mot Dynamo Kiev kan vi förvänta oss ett starkt och ordinarie manskap.
 
Med Kepagate till synes lagd till handlingarna lär spanjoren ta plats mellan stolparna. Till vänster i backlinjen kommer vi förmodligen se Emerson då Marcos Alonso inte gjorde någon glad i torsdags, och brasseitalienaren dessutom är Sarris uttalade förstaval numera. Christensen och Zappacosta gjorde inte bort sig då man vikarierade i veckan, men jag förväntar mig att Rüdiger och Azpilicueta återtar sina ordinarie platser.
 
På innermittfältet tror jag att vi får se Jorginho i registarollen även om han verkar sliten, och naturligtvis tar evighetsmaskinen Kanté plats till höger i box-to-box-rollen. Det leder oss till den ständiga snackisen om vem som startar på den vänstra innermittfältsplatsen. Jag, som många andra, skulle gärna vilja se Loftus-Cheek ges fler chanser, men då Sarri proklamerade efter torsdagsmatchen att engelsmannen inte är redo för 90 minuter efter sin seglivade ryggskada utgår jag från att han är utanför ekvationen. Det innebär att antingen Kovacic eller Barkley tar den tredje platsen, och jag gissar att den sistnämnda gör det den här gången.
 
Det är ingen vågad gissning att Hazard och Higuaín tar två av de tre platserna längst fram efter att ha vilats i veckan. Jag tror att de allra flesta skulle föredra att Hudson-Odoi startar till höger, efter att ha stått för ännu ett imponerande inhopp i veckan, men mot bakgrund av Sarris uttalande att det är ”farligt att sätta press på en 18-åring” förväntar jag mig att han väljer Pedro eller Willian. Pedro har varit i riktigt bra form på sistone, och var bäste blå i veckomatchen. Bara han orkar är jag övertygad om att han får förnyat förtroende. Annars får vi se hårfagre Willian, som lär vara något piggare, i startuppställningen.
 
Alltså: (4-3-3) Kepa; Emerson, David Luiz, Rüdiger, Azpilicueta; Jorginho, Barkley, Kanté; Hazard, Higuaín, Pedro.
 
Wolverhampton Wanderers
 
Jorge Mendes-stödda Wolves dansade hem The Championship förra säsongen och det var tydligt att de inte skulle bli några vanliga nykomlingar. Inför återkomsten till Premier League var det rentav många som tippade laget med stjärnor som Ruben Neves, João Moutinho och Diogo Jota som outsiders till att utmana om sjundeplatsen. Laget inledde dock något knackigt och hade svårt att infria de högt ställda förväntningarna. Men den 5 december skrällde Wolves mot just Chelsea med 2-1 hemma på Molineux, och enligt tränaren Nuno Espirito Santo var det den matchen som innebar vändpunkten för deras säsong.
 
I förrförra omgången gick man på en rejäl mina då man föll mot jumbon Huddersfield med 0-1 borta, men i övrigt är formen hyfsad. På de övriga fem av de sex senaste matcherna har det blivit tre vinster (3-2 och 0-1 mot Shrewsbury respektive Bristol City i FA-cupen och 2-0 mot Cardiff) och två kryss: 1-1 mot både Newcastle hemma och Bournemouth borta.
 
Wolves har spelat in 43 poäng på 29 matcher. Den poängskörden innebär att laget just nu återfinns på sjundeplatsen och därmed kan, åtminstone för stunden, titulera sig ”best of the rest”. Men marginalerna är små. Åttondeplacerade Watford har samma antal poäng, men något sämre målskillnad. Även om det inte är matematiskt omöjligt är det svårt att se hur Wolves ska kunna ta sig högre i tabellen, då avståndet till på sjätteplatsen Chelsea är hela 13 poäng.
 
Inför söndagens match saknas Ryan Bennett på grund av avstängning, i övrigt disponerar Espirito Santo över hela sin trupp.
 
Matchbild och tips
 
Chelsea anpassade sitt spel mot både Man City och Tottenham med en lägre försvarslinje och mindre av den frenetiska pressen, men mot Fulham återgick Sarri till sina principer. Inför den här matchen har han lovat dyrt och heligt att han ska lära sig av de misstag som orsakade 2-1-förlusten på Molineux. Detta skulle kunna innebära att vi får se ett något annorlunda spel än en gång. Chelsea kommer att vara spelförande, men kanske något försiktigare. Espirito Santo har under säsongens gång visat att han är en slipad och slug taktiker, och har dessutom många skickliga spelare till sitt förfogande. Wolves har verktygen för att såra Chelsea, och det lär bli jämnt. men jag hoppas och tror att Chelsea drar det längsta strået.
 
Tips: 2-1.
 
Värt att notera
 

  • Chelsea har vunnit alla sina fyra PL-matcher på hemmaplan mot Wolves, med målskillnaden 14-2.
  • Chelsea har bara förlorat en av sina 53 senaste hemmamatcher i ligan mot nykomlingar. Den enda förlusten kom mot Bournemouth säsongen 2015/16.
  • Wolves har med sina nio poäng ett bättre facit mot ”Big Six” än ligans övriga lag. De har knipit poäng borta mot såväl Arsenal som Man U, och dessutom slagit Tottenham.

 
Övrigt
 

  • Matchen spelas imorgon söndag den 10 mars med avspark kl. 15:05 (svensk tid) och sänds på Viasat Sport Premium och Viaplay.

0 KOMMENTARER     

1245 VISNINGAR


Fler artiklar om
Chelsea

Emerson: ”Han måste stanna”
Chelsea
Italienaren medgav enligt SkySports att spelarna, likt fansen, är rädda att deras megastjärna Hazard skall lämna klubben i sommar och pekar ut belgaren som en nyckelspelare i laget. Emerson berör även sin tid sedan han anslöt 2017.
2019-03-12 22:16:33

Chelsea mot Ukraina
Chelsea
Idag ställs vi så hemma på Stamford mot Dynamo Kiev från Ukraina och just Ukraina har varit relativt anonymt för Chelsea som haft en ukrainsk spelare i laget – genom tiderna. Minns ni honom?
2019-03-12 21:49:00

#10. CSS-Podden: ”Halvt Steg Tillbaka”
Chelsea
Ett steg fram men ett halv tillbaka? Donnie, Wille och Mattias djupdyker ner i Chelseas vecka som avslutades med en missad chans att ta in på toppen.
2019-03-11 22:55:00

Sarri: ’En missad chans’
Chelsea
Sarri var inte nöjd med oavgjort och ansåg laget redan skulle haft med sig en ledning vid Hazards kvittering. Sarri ändrade systemet efter en timme och gjorde vad han kunde med Jorginhos byte.
2019-03-10 21:23:00

Spelarbetyg: Chelsea – Wolverhampton
Chelsea
Chelsea lyckades knappt att rädda en poäng hemma mot Wolves, då bortalaget spelade en oerhört stark defensiv som Chelsea inte kunde bryta sig igenom. Många av spelarna underpresterade, även om Wolves ska ha cred för sitt starka försvar.
2019-03-10 21:14:44

Chelsea FC fyller 114 år
Chelsea
Idag firar vi Chelsea som fyller 114 år, men det fick vi inte göra med en vinst denna söndag – men Hazard räddade hedern med sitt sena 1-1-mål.
2019-03-10 19:46:09

Chelsea kryssade mot Wolves
Chelsea
Eden Hazard agerade poängräddare på stopptid då Chelsea spelade 1-1 mot Wolves i en chansfattig tillställning på söndagseftermiddagen.
2019-03-10 17:06:00

Inför Chelsea – Wolves
Chelsea
Chelsea jagar sin fjärde raka seger och tre ovärdeliga poäng i Champions League-racet när man tar emot sjundeplacerade Wolves på söndagseftermiddagen. I potten för de blå finns även en chans till revansch för förlusten mot nykomlingarna i december.
2019-03-09 16:27:00

Loftus-Cheek kämpar mot ryggproblemen
Chelsea
Ruben Loftus-Cheek avslöjar i en intervju med Dailymail att han har vänt sig till yoga för att få bukt med de kroniska ryggproblem som gäckat honom i jakten på en ordinarie plats i Chelseas startelva
2019-03-09 11:40:00

FIFA nekar Chelsea suspenderad dom
Chelsea
FIFA har meddelat att man nekar Chelsea rätten att värva spelare under överklagansprocessen gällande en eventuell transferban.
2019-03-08 19:03:26

https://www.svenskafans.com/england/infor-chelsea-wolves-599965.aspx