Infr Chelsea - Dynamo Kiev

Willian firar sitt 2-1 mål 2015 då Dynamo Kiev senast besökte Stamford Bridge


Ukrainskt motstånd väntar Chelsea när det har blivit dags för åttondelsfinal i Europa League. En viktig match för Chelsea där ett bra resultat är önskvärt inför returen nästa vecka.

Malmö FF och Olympiakos fick lämna Europa League i sextondelsfinal medan Chelsea och Dynamo Kiev avancerade till åttondelsfinal. En åttondelsfinal som inleds på Stamford Bridge under torsdagskvällen och avslutas i Kiev en vecka senare.
 
Mötet mellan Premier League-sexan Chelsea och ligatvåan i den ukrainska motsvarigheten blir det tredje och fjärde lagen emellan. Första och andra gången var under hösten 2015 då lagen ställdes mot varandra i gruppspelet av Champions League. Första matchen i Kiev blev mållös men på Stamford Bridge avgjorde Willian i slutet av matchen med sitt 2-1 mål. Båda lagen avancerade dock vidare till åttondelsfinal där det tyvärr tog stopp.
 
 
CHELSEA FC
Matcherna fortsätter att dugga tätt för Chelsea som numer endast har Europa League kvar där chans till en titel finns. Något som borde innebära fullt fokus från de kungsblå.
 
Inför matchen pratade Maurizio Sarri om läget i truppen och ser behov av förändringar. ”Vi har tur, vi har inga skador. Självklart har vi några trötta spelare efter förra veckan som var tuff. Vi började med 130 minuter i Ligacupfinalen så det var tufft och vi måste hantera situationen och kanske låta några spelare vila.”
 
Sarri har under 2019 roterat mer och sannolikt öppnar ett hemmamöte med Dynamo Kiev upp för ytterligare rotation där Callum Hudson-Odoi som vanligt nämns i förhandssnacket.
 
”Hudson-Odoi är alltid i mina tankar i varje match. Jag vet inte om han kommer spela imorgon, men media måste minska på pressen de sätter på unga engelska spelare och låta dem bli bättre.”
 
Förutom Hudson-Odoi vill många också se Ruben Loftus-Cheek i laget. Mittfältaren har fått mer och mer speltid men behöver fler matcher från start, precis som Hudson-Odoi, och förhoppningsvis kommer vi få se dem båda vandra ut på planen och rada upp inför avspark.
 
Möjlig startelva: Kepa Arrizabalaga – Emerson, Andreas Christensen, David Luiz, Cesar Azpilicueta – Ruben Loftus-Cheek, Mateo Kovacic, N’Golo Kanté – Willian, Olivier Giroud, Callum Hudson-Odoi
 
Oavsett hur mycket rotation och vilken startelva vi kommer få se så är matchen viktig och att få med sig ett bra resultat inför returen i Ukraina är viktigt.
 
 
DYNAMO KIEV
Ukrainskt motstånd är inte helt ovant för Chelsea som förutom Dynamo Kiev även stött på Shakhtar Donetsk under senare år i Europaspel. Erfarenheter som kan bli viktiga då det inte är helt enkelt att åka österut för att spela matcher cupmatcher.
 
Dynamo Kievs president Ihor Surkis var efter lottningen där det stod klart att Chelsea skulle stå för motståndet optimistisk enligt.
 
”Vi har fått ett storlag på vår lott. Det blir intressant att se om vi kan rubba ett lag som Chelsea. Det är väldigt viktigt att vi håller matchen vid liv inför returen i Kiev. Klarar vi det så har vi chansen att spela ut Chelsea. Jag tror på våra spelare och tror att de också är optimistiska.”
 
Dynamo Kiev kommer få klara sig utan Benjamin Verbic i det första mötet då han är avstängd. Verbic som är lagets skyttekung blir naturligtvis ett tungt avbräck men i övrigt verkar läget i truppen bra och kanske kommer fokus mest ligga på att inte släppa in några mål snarare än att göra mål?
 
Startelva i senaste ligamatchen: Denys Boyko – Vitaliy Mykolenko, Mykyta Burda, Artem Shabanov, Tomasz Kedziora – Serhiy Sydorchuk, Volodymyr Shepelyev, Viktor Tsyhankov, Vitaliy Buyalskyi – Fran Sol, Mykola Shaparenko
 
 
Förväntad matchbild
Chelsea kommer fortsätta det spel Sarri vill spela och äga mycket boll och låta Dynamo Kiev jaga. Troligtvis kommer ukrainarna tänka lite mer på defensiven och inte ge Chelseas kvicka offensiva spelare utrymme. Chelseas försvar kommer dock behöva vara på tårna när spelvändningar kommer.
 
Med tanke på det rykte en bortamatch i östra Europa har så kommer Chelsea inte bara äga mycket boll utan det lär vara med fokus att göra mål och skapa bra förutsättningar inför returen. En retur som Sarri och Chelsea sannolikt gärna vill ha en tvåmålsledning med sig till.
 
Matchen startar 21:00 och visas på Kanal 9.
 

0 KOMMENTARER     

354 VISNINGAR


Fler artiklar om
Chelsea

Inför Chelsea – Dynamo Kiev
Chelsea
Ukrainskt motstånd väntar Chelsea när det har blivit dags för åttondelsfinal i Europa League. En viktig match för Chelsea där ett bra resultat är önskvärt inför returen nästa vecka.
2019-03-06 22:49:15

Luiz: ’Vi tror på Sarris filosofi’
Chelsea
Brassen reflekterar över senaste tidens lyft och hur laget kunde vända motgångar till medgångar.
2019-03-06 19:16:11

’Chelsea inte svåra att coacha’
Chelsea
menade Sarri under dagen när han även talade om försäsongen inför nästa år där Chelsea dels skall till USA och Japan.
2019-03-06 19:00:39

Chelsea överklagar FIFA:s transferförbud
Chelsea
FIFA har bekräftat att man tagit emot Chelseas överklagan mot det transferförbud man ålagt Londonklubben. Dock har inget beslut tagits gällande att skjuta upp sanktionen under den rättsliga processen
2019-03-05 23:12:00

#9. CSS-Podden: ”Galvanised”
Chelsea
Har Kepa-situationen galvaniserat Chelsea? Donnie, Wille och Mattias djupdyker ner i Chelseas vecka där moll håller på att vändas till dur.
2019-03-04 23:01:51

Sarri: ”Jag hade kunnat bänka Kepa resten av säsongen”
Chelsea
Sarri delar med sig av tankar till ESPN efter 2-1 vinsten mot Fulham.

2019-03-03 20:42:00

Spelarbetyg: Fulham-Chelsea 1-2(1-2)
Chelsea
Chelsea lyckades med NÖD OCH NÄPPE hålla undan i ”West London Derby” och se till att hoppet upp till topp fyra är två poäng med en match mindre spelad.
2019-03-03 17:26:00

Chelsea vann London-derbyt
Chelsea
Under söndagen gästade Chelsea Fulham, under en gråmulen eftermiddagsmatch på klassiskt brittiskt manér där de kungsblå till slut vann med 2-1, efter mål av Higuain och Jorginho.
2019-03-03 17:20:00

Inför: Fulham – Chelsea
Chelsea
Med ett Londonderby avklarat denna vecka, beger sig Chelsea till Craven Cottage för första gången på fem år, då man på söndag gästar grannarna Fulham
2019-03-02 13:00:00

Bakayoko till Milan?
Chelsea
Från att knappt vara önskvärd hos italienarna har en permanent transfer blivit ett önskemål för Milaneserna – problemet är Financial Fair Play.
2019-03-01 11:46:52

https://www.svenskafans.com/england/infor-chelsea-dynamo-kiev-599845.aspx