Ett uppsving senaste tiden och det menar vår manager ha berott mer på laget än förändringar i taktiken menade han till Chelsea FC och ESPN: 
‘Taktiskt förändrade vi lite i linjerna när det kommer till det pressande momentet… men i övrigt försöker vi alltid spela på samma vi. Mentalt har det varit viktigt efter 6-0 mot Manchester före en viktig final – men i finalen lyckades vi konkurrera på samma nivå och det var viktigt för våra tankar och självförtroende’. 

Sarri reflekterar på frågor angående målvaktssituationen: 
‘Jag har tur då jag har två riktigt bra målvakter och jag hade ännu mer tur att Caballero gjorde det fantastiskt i matchen mot Tottenham och Kepa i matchen mot Fulham. Du kan antingen se att situationen var väl genomförd eller att jag hade tur! Jag känner att jag haft spelarnas respekt även före allt detta och det har inte funnits några problem för mig i omklädningsrummet’

’Men som jag har sagt tidigare har det mentala varit direkt dåligt i två-tre matcher men det har inte berört omklädningsrumssituationen. Detta är inte en tuff grupp att träna eller coacha. Inte på något vis. Givetvis är inte situationen enkel då vi är i Chelsea och vi vill vinna någonting. Men spelarna är inte svåra att motivera men det finns förbättringsområden och vi får inte tappa mentaliteten flera matcher igen nu’. 

Sarri fick frågor om vad han anser under försäsongen – redan nu ja – men italienaren höll sig passiv och han har hållit samtal med Marina. : 
‘Vi talade om problemen inför nästa försäsong. Vi skall försöka organisera den på bästa sätt’.

Maurizio svarade på frågan om han ansåg detta gav honom ett lugn och stora intentioner på att han blir kvar nästa säsong:
’Jag vill inte vara lugn’ svarade Sarri med ett skratt. ’Jag vill vara nervös och jag har andra viktiga matcher att tänka på redan imorgon och sedan är det ju över 62-63 timmar kvar i Premier League… så jag vill inte vara lugn’.
’Det är inte viktigt för nästa säsong huruvida jag är här. Det viktiga nu är resultaten och framförallt nu Europa League. Om jag inte tänker såhär så tror jag inte att jag kan göra mitt jobb så bra. Jag tänker att jag är här nästa säsong för att kunna fullgöra mitt jobb på bästa vis’. 

 

https://www.svenskafans.com/england/-chelsea-inte-svara-att-coacha--599838.aspx