Uppsnack
Tänker mig tillbaka till tonåren där jag och min vän satt och tittade igenom 90 minuters fotboll på text-tv mellan City och Chelsea där han höll på City och jag på CFC. Ja, hans anledning till att följa just City var för att han älskade Anelka – det kan han väl tacka honom för idag. En Anelka jag iallafall aldrig lärde mig älska.

Vi hoppar framåt till den 5 december när vi chockerande förlorade mot Wolverhampton med 2-1. Katastrof synnerligen. Men bara tre dagar senare åkte vi tillbaka till London och fullständigt utmanövrerade Manchesterlaget med 2-0. Pang, bom och eufori. Vi stod med tre raka förluster mot City och behövde bryta trenden. 
Nu ställs serieledaren mot tabellens femteplacerade Chelsea (en match mindre) och matchen kunde nästan inte vara mer viktig i detta skede – Chelsea har fått vila över en vecka innan mötet medan City spelade match i onsdags mot Hammers.

Statistikhörnan
Vi har mötts 161 tillfällen där vi vunnit i majoritet med 67 vinster och 55 förluster.
De tio senaste matcherna mellan lagen har givit City lite fördel med en resultatrad på: 4-1-5 och 13-14 i mål gjorda.
Vi har aldrig möts den 10 februari och Chelsea är inte bra detta datum… men vänder nu framförallt då vi inte vunnit en bortamatch på de sex senaste mot ’the big 6’ varav vi har fyra förluster irad.
I passningsligan av Premier League erhåller de båda klubbarna 6 av 7 placeringar där Virgil snor åt sig bronset. Jorginho är som vi förstår etta mot Laporte där Jorginho står på 2219 och Laporte har gjort tre färre. Osannolika med detta är att Jorginho har gjort 0 assist men Laporte är knappt bättre då han med sin enda (!) assist ligger på en pretentiös plats 116. Dock fick fransosen in ett mål förra matchen mot Everton…

Premier League

Manchester City
I vinsten mot Everton ställde City upp med följande elva:
(4.3.3) Ederson; Walker. Stones. Otamendi. Laporte; Gundogan, Fernandinho, David Silva; Bernardo Silva, Agüero, Sane
Men det skulle vara lika rimligt om Pep slängde in de Bruyne eller Sterling i elvan från i onsdags och det är bara Ederson som startat alla matcher för de ljusblåa. Pep menade att alla är spelklara (som han iallafall kan tänkas lira…)
City är ruggigt bra på Etihad och har vunnit tretton av de fjorton senaste. 36/39 poäng där endast Palace slagit dem med 2-3. City har ofta en ledning snabbt som en förmån då de vid hela femton tillfällen gjort mål på sitt första skott på mål. City står som tvåa bakom Liverpool inför mötet och går upp i serieledning (med en match mer spelad) om de vinner. Vinner har inte varit lika självklart iår då City förlorat hela fyra matcher – vilket redan är mer än hela förra säsongen. Pep har i veckan fått diskutera sin långtidsskadade Benjamin Mendys tillvaro – en Mendy som journalister ansåg vara i Hong Kong vilket chockade spanjoren (men som tog det högst skämtsamt). 

Chelsea
Vi är det senaste laget som stängt igen mot Manchester City i ligan. Senaste matchen, när vi spelade bort Huddersfield såg vi dessa herrar på plan vilket vi kan ana även under mötet imorgon:
(4.3.3) Kepa Arrizabalaga; Marcos Alonso, Christensen, David Luiz, Azpilicueta; Jorginho, N’Golo Kanté, Ross Barkley; Willian, Higuaín, Hazard.
Kepa, Cesar och Kanté är de enda tre som startat alla matcher för CFC denna säsong.
Higuaín, som gjorde två mål senast, är faktiskt den första sedan kroaten Mario Stanic att göra två mål i sin hemmadebut. Det skiljde 19 år mellan denna bedrift. Sarri menade i helgen att Higuaín för tillfället känns väldigt besluten och att argentinaren är en kille som hämtar sig snabbt från motgångar. Italienaren fortsatte med att beskriva att hans samarbete med Higuaín är passande mentalt och där även Gonzalo är väldigt flexibel och funktionell för fotbollen han vill spela. Sarri avslutar med en förhoppning om att samarbetet mellan Eden och Gonzalo kommer bli lika framgångsrikt som senast och han upplever att de snackar samma språk på plan.

Spelarna har fått ett par dagar ledigt sedan vi senast såg dem – vilket är ovanligt – och Sarri står med en stor förväntan om spelsugna lirare och Sarri menade på presskonferensen till ChelseaFC att alla spelare skall vara redo. Cahill har haft lite ont i ryggen och Hudson varit lite sjuk men de skall vara på gång nu.
Chelsea bröt Citys svit i november och var första laget att besegra dem. Sarri menade om den vinsten:
’’Vi hade lite tur då vi gjorde mål vid helt rätt ögonblick i matchen… och kanske förtjänade vi att vinna efter vår andra halvlek och vi försvarade oss väl – de hade bara tre målchanser den matchen’’.

Italienaren betonade att det avgörande konceptet imorgon är att återhämta och vinna boll snabbt och hitta ytor att röra sig på… att finna kontinuiteten i sitt spel. Pep uttalade i veckan Chelsea som en titelkonkurrent men det är dock inget Sarri anser då klubbens mål främst är att slå sig in bland de fyra främsta denna säsong.

Förväntad matchbild
Chelsea brukar vinna bollinnehavet men samma gäller för City. Förra matchen var Chelsea defensiva vilket Sarri menade var nödvändigt för att finna en väg.
Jag tror att Higuaín och David Luiz avgör matchen men att hålla nollan på Etihad är nästintill en omöjlig uppgift.
Tips: 1-2

Domare
Den legendariske Mike Dean som inte behöver någon större presentation. Han går mot en milstolpe han med där han delat ut 99 röda kort och nästa röda gör honom unik inom brittisk fotboll. Senast han dömde oss var mot Manchester United i oktober och dessförinnan Hammers i september.

UTC!

  • Om Rüdiger lirar gör han match 50 i ligan där Christensen gjorde sin femtionde mot Huddersfield.
  • Laget spelar Carabao Cup-final om exakt två veckor på Wembley.
  • Både Ederson och Kepa har hållit nollan 11 matcher och kan fortsätta jakten på Alissons fjorton vid en nolla imorgon
  • I flera år brukade vi vinna båda mötena mot City men vinner vi imorgon blir det första gångens sedan guldåret 2016/17.

Glöm inte att Guardiola har mer förluster mot Chelsea än något annat lag i hela världen under hela sin managerkarriär – med tre..

https://www.svenskafans.com/england/infor-manchester-city-chelsea-598700.aspx