Försnack
Det är ett pressat Chelsea som kommer till Wembley under söndagen. Torsdagens 3-0-vinst mot Malmö i Europa League gav förvisso laget lite nödvändigt andrum men att det fortsatt stormar kring klubben är bara att konstatera. Usla resultat som 4-0 mot Bournemouth och 6-0 mot nämnda Man City har gjort att man landat på en sjätte plats i tabellen, med Champions League-spel nästa säsong under direkt hot, och både spelare och tränare har fått utstå horder av kritik. 

2-0 mot Man United vilket innebar uttåg i FA Cupen kändes som ett nytt bottennapp och de flesta supportrar i Chelsealägret är nu trötta på kass matchcoachning, underliga byten och konstiga argument om Kanté som inkapabel att spela DM. 

Som ett brev på posten dök även FIFAS transferban upp – ett beslut som initialt innebär att Chelsea inte kommer att få värva spelare på två transferfönster, vilket sätter ytterligare mörk prägel på vad som tycks arta sig till en dyster säsong.
Går detta att vända? Absolut. Veckan kan sluta på topp med guld och avancemang mot Dynamo Kiev i EL. Låt oss dra efter de knappa halmstrån som finns för att hoppas på att en trofé kan vara vändpunkten. Vinner vi under söndagseftermiddagen skulle det innebära Sarris första trofé sedan han började som tränare. Sarri blir även den andra italienaren att vinna ligacupen vid vinst – den enda har varit Gianluca Vialli med oss 1998.

Både Chelsea och City har fem ligacupguld vardera och den som vinner närmar sig ettan Liverpool på åtta totalt. Troféer är inget nytt för motståndarlägrets coach. Pep Guardiola har vunnit 20 stycken och hans lag kommer stärkta av en 3-2-vinst mot Schalke, deras 13:e vinst på deras 14 senaste matcher. En Guardiola som stöttade Sarri efter 6-0 mötet och betonade efter:
’Vänta till finalen av Carabao Cup, det kommer bli mycket tuffare då Chelsea nu kommer reagera och agera!’ 
Guardiola som dock har 4 förluster, 4 oavgjorda och 4 vinster mot kungsblått!

Chelsea
Lagets första Ligacupfinal sedan 2015 då det blev guld och första finalmötet i ligacupen mot City sedan 1993/94 då City vann med 1-0 – 26 år sedan! Inför uppställningen idag är Pedro, Zappacosta och Kepa frågetecken då alla tampas med lättare skador. Senaste mötet startade vi såhär och det lär bli en 5-6 förändringar till dagens möte där troligen Luiz, Jorginho, Alonso, Higuaín och Hazard tillhör finalelvan. Frågan är ju om Kovacic eller Barkley startar då både varit i fin form senaste:
Caballero; Azpilicueta, Antonio Rüdiger, Christensen, Marcos Alonso; Kanté, Barkley, Jorginho; Willian, Higuaín, Hazard. 
Sarri som troligen har fått känna hur tungt det kan vara i motvind i London uttalade sig inför sin första Englandsfinal. ’Jag vill inte pressa mina spelare då jag upplevde dem pressade i förra mötet inledningsvis. Jag vill att de skall komma till mötet med ett öppet sinne och vi kommer bara förbereda oss för matchen under lördagen…. jag vill se mer frihet”. Sarri reflekterade framförallt över den första halvtimmen mot MFF där svenskarna pressade på!

Sarri anser att mötena mellan City och Chelsea denna säsongen inte riktigt gett rätt bild av skillnaden mellan lagen. ”Vi har lite tur i första matchen då vi hade problem under första halvleken innan vi gjorde mål i slutet av första och efter det vände matchen’. ’Däremot hade vi all otur i andra matchen då vi inledde väl med fick in ett dumt mål bakåt och vi kunde inte reagera på det. Allt annat var en katastrof och jag tror att skillnaden mellan lagen finns någonstans i mitten där. 2-0 för två månader sedan är inte sanning men 6-0 för två veckor sedan är det absolut inte’. 

Road to Wembley… (där Hazard hängt in tre baljor)
26 Sep – Chelsea Liverpool 2-1
31 Oct Chelsea- Derby County 3-2
19 Dec Chelsea- Bournemouth 1-0
8 Jan Tottenham- Chelsea 1-0
24 Jan Chelsea- Tottenham 2-1 (straffavancemang 4-2)
Sarri betonade: ‘I denna match är det väldigt viktigt för oss att stanna kvar i matchen under längre tid och efter det skall vi kunna skapa någonting’.

Man City
City är regerande mästare i cupen efter 3-0 mot Arsenal ifjol. Gabriel Jesus, Stones och Delph är tveksamma för spel. Pep har även ett beslut att fatta kring om målvakten Muric, som gjort det bra i ligacupen hittills, ska få fortsatt förtroende eller om han kör på den mer erfarne Ederson.  Laget som slog Schalke 04 i en galen match senast var och vi kan nog räkna med ett liknande lag i finalen.
City (4-3-3): Ederson; Walker, Otamendi, Fernandinho, Laporte; Silva (69’ Kompany) Gundogan, De Bruyne (86’ Zinchenko); Bernardo, Aguero (77’ Sane) Sterling.
Senaste tillfället Peps lag inte gjorde mål är 20 matcher sedan, jösses. Det var då vi som hamrade igen buren på Stamford 8 december. 
Ruggiga City som slaktade Burton i semifinalen med totalt 10-0 där Burtons manager på Twitter (på skämt) påstod att gräset var för dåligt klippt efter 9-0 i baken… ja, visst är det de små sakerna som avgör. 

Road to Wembley… (Jesus har satt fem mål)
25 Sep Oxford United- City 0-3
1 Nov City- Fulham W 2-0
18 Dec Leicester- City 1-1 (avancemang på straffar)
9 Jan City- Burton 9-0 (!)
23 Jan Burton- City 0-1

Förväntad matchbild
Som Sarri nämnde så finns kanske sanningen mittemellan lagens tidigare två möten. En match som innehåller lagen som har mest boll i ligan och de två passningskungarna (inte assist) i Laporte och Jorginho. Senaste mötena – även Community Shield – har City dominerat boll där Chelsea måste vara något taktiskt och tekniskt smartare för att utmanövrera ljusblått. City lär pressa på tidigt och då måste vi vara med, annars kan det rinna iväg med deras blixtrar till yttrar. 
Tips: Vore oavgjort för vågat (?) där matchen avgörs av Eden av ett solomål från ovan – trots att City har med sig Jesus… 

FINALDOMAREN
Jonthan Moss – herregud, då kan allt hända. Moss sjätte match för oss denna säsong. City i Community, hemma mot Cardiff, Derby, Southampton och Wolverhampton.
VAR: Martin Atkinson

UTC!
– Detta är första gången Chelsea och Manchester City möter varandra i en Ligacupfinal..
– Sedan 2012 har ingen spelare varit involverade i fler Ligacup-mål än Eden Hazard.
– Kun Aguero har gjort 13 mål på 16 matcher mot Chelsea. 

FINALEN visas på kanal 9 med avspark kl 17.30 och infinn dig – NU SMÄLLER DET! UTC!

https://www.svenskafans.com/england/infor-chelsea-man-city-599357.aspx