Malmö FF var över 90 minuter det aningen bättre laget i Europa League-genrepet mot Dynamo Kiev.

I den 17:e minuten fälldes Marcus Antonsson av Kievs målvakt och bilderna efteråt visade att MFF-anfallaren skulle haft straff.

Negativt för MFF inför Chelsea-mötet är att man nu gått mållösa mot så väl Krasnodar som Dynamo Kiev.

Men Marcus Antonsson är inte orolig.

– Nej, jag tycker att vi är defensivt väldigt bra. Vi har verkligen anammat det vi har tränat på och ligger kompakt. Offensivt finns det mer att önska, vi skapar för lite om man ska se till den biten, men det kommer, säger Antonsson som tyckte att matchen mot Kiev var en bra bild av vad Marbella-lägret bidragit med.

– Jag tycker att det har gett oss mycket. Sedan kan man alltid bli bättre. Vi möter Chelsea nu och då är den defensiva biten en nyckel till det dubbelmötet och där har vi verkligen tagit steg framåt.

MFF möter Chelsea på torsdag

Så väl spelmässigt som fysiskt har Malmö FF tagit steg.

– Vi är med och känns piggare än längre del av denna matchen än vad vi gjorde mot Krasnodar. Jag kan bara tala för egen del, jag har aldrig känt mig så här pigg i benen under en försäsong. Man ligger betydligt längre fram än man brukar göra en här tiden på året. Det är väldigt positivt.

På torsdag kommer så Chelsea till Stadion i Malmö.

Ett Chelsea som möter MFF mitt mellan tuffa matcher mot Manchester United och Manchester City och frågan är om det engelska storlaget kommer med sin bästa elva till Malmö.

– Inte en aning. Men de vill också gå vidare. Vi kan inte påverka vilket lag de kommer med överhuvudtaget utan är fokuserade på att göra en så bra insats som möjligt, säger Marcus Antonsson.

Tror du att det spelar någon roll vilket lag de kommer med?

– Det blir nog en tuff utmaning oavsett. Ibland är det så att de som inte spelat så mycket i ligan är väldigt hungriga att få komma in och visa sig i den här typen av matcher, så det spelar nog ingen roll vilket lag de ställer upp med för vår del. 

 

Läs mer: ”Känslan är att det är synd om Malmö FF” 

https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/fotboll/allsvenskan/infor-chelsea-anfallaren-om-malmo-ffs-maltorka/