Han startade mot Krasnodar men byttes ut efter ungefär 50 minuters spel. Oscar Lewicki skulle ha varit på planen längre än så men smärta i ljumsken satte stopp.

– Oscar fick en känning i ljumsken. Först i en duell och sen mer och mer i en löpning. Så vi plockade honom direkt. Jag kan inte säga hur mycket eller lite det påverkar. Vi ska undersöka honom vidare i kväll och i morgon, sa sjukgymnasten Jesper Robertsson på söndagskvällen direkt efter matchen.

På måndagen kunde Robertsson meddela att det inte rörde sig om någon allsvarligare muskelskada för Oscar Lewicki, inte heller för Guillermo Molins som även han lämnade matchen mot Krasnodar med smärta.

Molins tillbaka i träning

Nu kommer mer positiva nyheter gällande både Lewicki och Molins.

– Gische deltog delvis i träningen de första 20, 25 minuterna. Sen gjorde vi kontrollerade löpningar med honom. Allt som vi gjorde med honom funkade. Vi stegrade belastningen och han är ännu närmare att gå in i full träning, säger Jesper Robertsson efter onsdagens träning.

Oscar Lewicki tog det lite lugnare och rehabtränade på egen hand. Mittfältaren berättar om varför han klev av i matchen mot Krasnodar.

– Det gjorde för ont helt enkelt. Efteråt kändes det stelt och ömt men med dagarna som gått har det känts bättre och bättre. Den ska lugna ner sig, helt enkelt. De är ingen bristning eller så. Ljumsken behöver få vila bara. Sen är jag fit for fight igen.

Lewicki vilas mot Dynamo Kiev

Lewicki spelar med största sannolikhet inte matchen mot Dynamo Kiev på fredagen.

– Det blir väl lite tajt med tiden. Sen är det Chelsea hemma i nästa och där ska det inte vara några problem, säger Lewicki.

Men du missar träningar och en match i förberedelserna. Hur påverkas du av det?

– Det är klart att det inte är optimalt. Man vill hela tiden förbereda sig med resten av laget. Men vi har tränat på bra. Orken och konditionen känns inte som några problem.

https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/fotboll/allsvenskan/gladjebesked-for-mff-duon-kan-vara-tillbaka-mot-chelsea/