Chelseatränaren Maurizio Sarri är under hård press efter flera storförluster i Premier League. Och inte blev det bättre i cupfinalen mot Manchester City då en vansinnig, men maktlös Sarri fick se sin målvakt Kepa Arrizabalaga trotsa honom genom att vägra ett byte bara en minut inför straffavgörandet.

Efter matchen försökte Maurizio Sarri dock avdramatisera den smått bisarra incidenten.

– Den situationen var ett missförstånd. Jag hörde att målvakten hade fysiska problem och att vi måste göra en ett byte. Det var först när läkaren kom några minuter senare som jag förstod hur det låg till. Det var ett missförstånd, sade tränaren efter matchen.

Situationen inträffade med bara en minut kvar till straffläggning då Kepa Arrizabalaga såg ut att skada sig i slutet av förlängningen, men insisterade på att stanna kvar på planen trots att Chelsea alltså förberett ett byte – något som fick en rasande Sarri att gå mot omklädningsrummet innan han slutligen återvände till bänken.

På de efterföljande straffarna räddade Arrizabalaga visserligen en straff – men han borde kanske ha räddat även Sergio Agüeros straff.

Istället kunde Manchester Citys Raheem Sterling sätta den avgörande straffen säkert i krysset mot en chanslös Arrizabalaga sedan Jorginho och David Luiz missat varsin straff för Chelsea.

Det var annars en match där Chelsea stod för en fin insats och skaffade sig ett litet övertag i den andra halvleken sedan City inledningsvis dominerat matchbilden. Till skillnad från det senaste mötet då Manchester City vann med 6–0 ställdes laget den här gången mot ett lågt sittande Chelseaförsvar – fast beslutet att inte låta mardrömsscenariot för två veckor sedan återupprepa sig.

Trots förlusten menade Maurizio Sarri att finalinsatsen var ett positivt fall framåt.

– Jag tycker att vi i de tre senaste matcherna har förbättrat mycket. I dag släppte vi inte till några chanser för motståndarna och det är inte lätt mot Manchester City. Jag är väldigt stolt över mina spelare, sade han.

https://www.dn.se/sport/fotboll/djupare-kris-i-chelsea-efter-malvaktsmyteri/