Det var aldrig något snack i mötet mellan Manchester City och Chelsea.

Raheem Sterling gav hemmalaget ledningen redan efter tre minuter. Nio minuter senare utökade Sergio Agüero ledningen till 2-0 genom ett kanonskott i krysset. Argentinaren hade dessförinnan även hunnit med att missa öppet mål.

Efter att ha blivit frinickad av en Chelseaförsvarare gjorde Agüero sitt andra och Citys tredje mål innan 20 minuter hade spelats. Och det var inte över där, utan Ilkay Gündogan satte 4-0 i den 25:e minuten.

Agüero tangerade Shearer

Tio minuter in i andra halvlek fullbordade Agüero sitt hattrick. Från straffpunkten rullade han in 5-0 och tangerade därmed Alan Shearers toppnotering i Premier League vad gäller hattricks. De båda står på elva gjorda hattricks,

Strax därefter byttes Agüero ut till stående ovationer från publiken på Etihad Stadium.

– Det viktigaste är att laget vinner, säger Agüero till Sky Sports.

Det var emellertid inte slut där, utan Raheem Sterling skickade in sitt andra mål, fram till 6-0, med tio minuter kvar.

– Vi var väl förberedda och vi höll oss till matchplanen, säger Raheem Sterling till Sky SPorts efter matchen.

Förlusten var Chelseas största i Premier League någonsin. Efter matchen vägrade Chelseatränaren Maurizio Sarri hälsa på Manchester City-diton Pep Guardiola. Genom segern går City upp i ligatopp, men med en match mer spelad än tvåan Liverpool.

Chelseas nästa match är borta mot Malmö FF i Europa League på torsdag. Huruvida dagens resultat är positivt eller negativt för skåningarna återstår att se.

https://www.svt.se/sport/fotboll/man-city-chelsea-1