Klubben blev anmäld efter att en liten del av Chelseas supportrar hördes sjunga anti-semitiska ramsor under matchen i Ungern mot MOL Vidi, i december. Enligt artikel 14 i Uefa:s regelverk skulle en fällande dom ha gjort att klubben skulle bestraffats med ”minst delar av läktarsektionerna avstängda” och även risken att hela arenan skulle vara stängd för supportrar under en match.

Men efter ett möte inom styrorganet för Kontroll, Etik och Disciplin under torsdagen meddelades att ”det disciplinära ärendet mot Chelsea FC läggs ner”. Detta betyder att ingen följande aktion kommer att genomföras vilket förlänger det faktum att ingen engelsk klubb har blivit bestraffad med tomma läktare av Uefa.

Beslutet är en stor lättnad för Chelsea, som efter händelserna i Ungern gick ut hårt och ifrågasatte de involverade supportrarnas hjärnkapacitet, och klargjorde att ramsorna – delvis riktade mot Tottenham Hotspurs supportrar – var en ”skam för klubben” och ”motbjudande”.

Chelsea har även strävat efter att identifiera de misstänkta individerna utav de 1273 bortasupportrar som var på plats då laget mötte MOL Vidi, vilket dock har försvårats på grund av brist på övervakningsbilder. Klubbens ägare Roman Abramovich är judisk och i januari 2018 lanserade klubben en kampanj för att öka medvetenheten om anti-semitismen inom fotbollen, där ordförande Bruce Buck tidigare denna vecka pratat om deras arbete med detta.

Londonklubben tar emot Dynamo Kiev i det första mötet av Europa Leagues åttondelsfinaler nästa torsdag, med returmötet en vecka senare.
Källa: The Telegraph   

https://www.svenskafans.com/england/chelsea-slipper-bestraffning-fran-uefa-599557.aspx