Malmö FF tog i går kväll emot Chelsea i första sextondelsfinalen i Europa League. Skånelaget föll med 2-1 och har därmed ett tufft läge inför returmötet i London. Chelseas tränare Maurizio Sarri berättade efter matchen att han var imponerad av MFF-fansen, då han tyckte att det var bra stämning under matchen. 

– Atmosfären var som i Neapel, och i Neapel är de oftast 50 000. Det var fantastiskt, sa han under presskonferensen.

Men Uefa var möjligen inte lika imponerat och lät i dag meddela att båda klubbarna kommer att utredas för regelbrott.

Uefa skriver att MFF kommer att utredas för att fans tände fyrverkeripjäser, men även för att det ska ha kastats föremål. I Chelseas fall utreds klubben också för att föremål ska ha kastats, men även för ”planinvasion av supportrar”. 

Uefas disciplinkommitté kommer att ta upp ärendena den 28 mars. 

https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/uefa-utreder-mff-och-chelsea---riskerar-straff/