Chelseas anfallsförvärv Gonzalo Higuain fick i kväll göra debut mot Sheffield Wednesday i FA-cupen. Anfallaren var tidigt i första halvlek inblandad i en målchans, men hade ingen lycka den gången. 21 minuter in i matchen ropade Wednesday efter straff och blev tilldelat det, men efter VAR-bedömning, så togs beslut om att domslutet var felaktigt. 

Tre minuter senare var det dags för nästa straffsituation. Ross Barkley blev stämplad i straffområdet och den här gången stod domslutet fast. Willian var kylig och gav Chelsea ledningen i matchen. Det stod sig första halvlek ut.

I andra halvlek utökade Callum Hudson-Odoi, som rapporteras ha lämnat in en transferbegäran för flytt till Bayern München, till 2-0. Engelsmannen tog läckert ner ett inspel i straffområdet, gjorde bort en motståndare och satte bollen i mål. Möjligen var det hans sista mål och sista match för den här gången i Londonklubben, även om sista ordet ännu inte är sagt vad gäller en övergång. 

– Det är en av mina höjdare (målet), det var riktigt fint, säger Hudson-Odoi till BBC. 

– Jag vet inte. Jag kan inte säga något. Jag kommer fortsätta att jobba hårt och du vet aldrig vad som kommer att hända, fortsätter talangen efter en fråga om kvällens match var hans sista i Chelsea. 

Chelsea fortsatte därefter att trycka på framåt och innan klockan var slagen, så blev även Willian tvåmålsskytt till 3-0 och såg till att Chelsea vann klart och nu är vidare till nästa runda i FA-cupen. 

– Jag tycker att vi gjorde det väldigt bra. Det var en jättebra prestation. Vi har gjort det väldigt bra på träning och kört riktigt hårt, säger Hudson-Odoi. 

Startelvor:

Chelsea: Caballero – Azpilicueta, Rudiger, Christensen, Alonso – Barkley, Ampadu, Kovacic, – Willian, Higuain, Hudson-Odoi.

Sheffield Wednesday: Westwood – Palmer, Lees, Thorniley, Fox – Hutchinson, Bannan – Boyd, Reach, Pelupssey – Fletcher. 

https://www.fotbollskanalen.se/england/tv-chelsea-vidare-i-fa-cupen---hudson-odoi-malskytt-i-mojligt-avsked/